Et vellykket Ungdoms-NM er ferdigspilt

Av Per Iversen / 2020-09-20

Søndagen inneholdt 4 finaler hvor spenningen varte til siste slutt i 3 av klassene.

Ronny Lygre, Cross BK startet nemlig søndagen med ledelsen i eldste gutteklasse, og han var aldri ordentlig truet i finalespillet. Ronny tok derfor sitt første individuelle NM-gull med 3.892 poeng foran Arvid Espen, Trondheim BK (3.808 poeng) og Ruben Hansen Sælen, Stord BK. Ronny vant også double, og ble med dette dobbeltvinner – NBF gratulerer!

Dobbeltvinner ble også Line Berg Almestrand, Trondheim BK. Line gjorde comeback etter en stund borte fra bowling, og denne helgen var sikkert over all forventning for henne. Line vant stegfinalen i eldste jenteklasse med poengsummen 379 over to serier, mot Andrea Eliassen Hansen, Arctic Strike som oppnådde 354 poeng. Tredjeplassen gikk til Ronja Mørch Petersen, Trondheim BK – som ledet etter innledende 6 serier. Dette viser at det var tett og spennende hele veien i denne klassen, morsomt.

Morsomt var det også i yngste jenteklassen hvor fjorårsvinneren, Jenny Mathiesen fra Solør BK ble presset til målstreken av Vilde Hillestad, Molde BK. Sluttpoengene viser egentlig ikke hvor jevnt det var lenge; en flott fight! Jenny oppnådde til slutt 3.202 poeng, mens Vilde fikk 3.117. Tredjeplassen gikk til Hanne Buran Spets, Trondheim BK.

I yngste gutteklasse var Georg Skryten, Cross BK i ledelsen gjennom hele konkurransen, helt inn i siste kamp i Round Robin. Der spiste Jonas Dammen, Trondheim BK, opp den sist delen av ledelsen til Georg, og vant til slutt med 46 pinner, 3.339 poeng mot 3.593. Tredjeplassen i denne klassen gikk til Alexander Beck, Solør BK.

Mesterskapet ble godt arrangert av Solør BK, og stemningen gjennom hele helgen var god; både på ansatsen og ellers. Det var nok mange spillere og foresatte som var glade for å være i gang igjen – noe som også gjaldt Forbundskontoret!

Takk for en fin helg – gratulerer til alle vinnerne – og så møtes mange av oss igjen allerede i Heimdal om en liten måned; til NM sgl/dbl 2020. Det må også nevnes at smittevernsregler selvsagt ble fulgt i hallen, inkludert en praktisk elektronisk løsning med besøksregistrering via scanning av oppgitt QR-kode for arrangementet. Løsningen er tilbudt via NIF og anbefales for andre turneringsarrangører. (Løsningen planlegges brukt i Heimdal.)