Begge kommende EM utsettes ytterligere i 2021

Av Per Iversen / 2020-08-25

ETBF hadde allerede utsatt både EM Damer og EM Herrer fra inneværende år til begynnelsen av 2021. Som følge av den fortsatt uavklarte situasjonen, inkludert smitteoppblomstring i flere land, har ETBF nå bestemt seg for å utsette disse mesterskapene ytterliger, nærmere bestemt til begynnelsen av juni 2021: EM Damer – og midten av august 2021: EM Herrer. Fortsatt samme arrangører: Aalborg og Helsingfors.

Dette betyr i realiteten utsettelse i ett år kontra opprinnelige tidspunkter, og fremstår etter NBF sin mening som en god og korrekt beslutning. Sportslige konsekvenser og innvirkning på planleggingsarbeidet for resten av 2020, og ikke minst 2021, vil selvsagt hovedtrener Ulf Hämnäs komme tilbake til. De nye EM-datoene vil også kunne påvirke et mulig revidert oppsett for gjennomføring av Landsliga 2020/21. Informasjon vil komme så snart det er fattet noen beslutninger.

Så langt har det ikke kommet noen nye signaler vedrørende neste års terminfestede EM Junior i Nederland (slutten av mars) og VM Junior i Sverige (slutten av juni). NBF vil selvsagt informere så fort det eventuelt vil komme datomessige endringer rundt disse mesterskapene.