Aktiviteten øker; en sommerlig oppdatering

Av Per Iversen / 2020-07-27

Sommeren går mot slutten, og bowlingaktiviteten vil øke tilsvarende – selv om det har vært en viss konkurranseaktivitet allerede. Det tradisjonelle Oppdal-treffet er eksempelvis akkurat avsluttet, med nærmere 100 deltagere. NBF takker arrangør og alle deltagere for innsatsen, og gratulerer selvsagt vinnerne: Grethe Walstad Fosseide i dameklassen, og Glenn Morten Pedersen blant herrene. Det var nok mange spillesugne deltagere på Oppdal, som var glade for å være igang igjen. Disse spillerne, og alle andre, vil nå få nye muligheter for spennende og hyggelige turneringer i ukene fremover.

Samtidig skal vi alle fortsatt ha respekt for den krevende smittesituasjonen som fortsatt foreligger, også i Norge. Det er akkurat blitt påvist lokal smitteoppblomstring i Moss, noe som selvsagt skal tas på alvor. Første delturnering på Østfold-touren i august igangsettes følgelig ikke. Dette etter samråd mellom arrangør og NBF. Slik må, og skal, det være.

Seriespillet vil jo igangsettes først i slutten av september; forutsatt at Korona-situasjonen tilsier oppstart på det tidspunkt. Før den tid er det planlagt Ungdoms-NM i Solør, medio september – foruten gjennomføring av diverse andre bowlingturneringer i august og september

Den tilgjengelige Terminlisten 2020/21 gjelder selvsagt inntil annen beskjed eventuelt blir gitt. Kampoppsett for Landsliga, alle divisjoner/avdelinger, vil etter planen foreligge neste uke = uke 32.

Forbundsstyret vil etter planen avholde sitt neste møte i midten av august, primært et strategimøte. NBF vil på generell basis holde seg løpende oppdatert rundt approbert bowlingaktivitet kontra smittevernsituasjonen. Har klubber eller enkeltspillere spørsmål forbundet med dette, ta gjerne kontakt med Forbundskontoret. Kontoret har vært bemannet i hele sommer; og vil øke bemanningen i tiden fremover – med full bemanning fra uke 34.

Vi står alle foran en spennende, og «annerledes» sesongoppstart. Ting kan endre seg på kort varsel, samtidig som fly- og hotellkapasitet kan gi praktiske og kostnadsmessige utfordringer også for bowlingmiljøet i tiden fremover. Det forutsettes at vi alle viser fleksibilitet og forståelse for situasjonen – samtidig som liv og helse selvsagt er det viktigste.

Velkommen til sesongen 2020/21!