En dårlig nyhet (Junior-EM) – og en god!

Av Per Iversen / 2020-06-18

Det er med beklagelse at NBF må informere om at årets EM Junior avlyses. Det siteres fra e-post mottatt fra ETBF:

«EYC 2020 cancelled, Tilburg, Netherlands, will be host city 2021. Due to the current Covid-19 virus we are facing, the organizing committee together with ETBF and the city of Tilburg have decided to cancel the EYC 2020. This means, there will be no European Youth Championships in 2020. It is a hard decision to make, knowing how athletes and coaches look forward to this event every year. But given the circumstances, we also feel we have no other choice. The situation in Europe is looking better than before and because we like to keep it that way for the upcoming months, we believe it is not responsible to invite athletes, coaches and fans from over 20 countries to come to Tilburg and compete for the medals. Besides that, it is unsure if the local authorization gives us permission to host an international event like this in October 2020. We welcome you in Tilburg in 2021. As the EYC 2020 organizing committee had prepared to welcoming you to Tilburg then it was agreed between the host of EYC 2020, the host of EYC 2021 and ETBF, that EYC 2021 will be hosted in Tilburg, NL, and France who were already preparing to host the EYC 2021, will move and host the EYC 2022. This means that the EYC 2021 will take place in Tilburg 25 March to 4 April 2021 and the EYC 2022 will take place in Wittelsheim, France. We hope all federations, coaches, managers and athletes (and their parents) understand these decisions.»

NBF forstår selvsagt avgjørelsen, og den er på ingen måte overraskende. Det er selvsagt leit og beklagelig at de uttatte spillerne går glipp av dette mesterskapet, men ingenting å gjøre med det. NBF vil dog søke å finne en utenlandsk turnering som kan bli et slags «plaster på såret» for de samme utøverne. Hva slags tilbud dette vil kunne bli, og dato, er umulig å si på det nåværende tidspunkt – det vil trolig bli i 1. kvartal, 2021. (Avhenger selvsagt av aktuelt turneringstilbud, og fremtidige reiserestriksjoner.)

Så til den gode nyheten: NBF, representert ved Glåmdal BK, har fått tildelt kr 28.000 fra «Unified Sports», via NIF. Dette er midler som skal benyttes for å styrke tilbudet i Kongsvinger for utøvere med spesielle utfordringer. Denne herlige gjengen følges tett opp av Grethe Bergersen og klubben, og nå har man mulighet til å styrke tilbudet ytterligere – selvsagt i samråd og samarbeid med kommunen, lokale institusjoner og foresatte.

Vi er jo så heldige å ha slike miljøer også andre steder: Oslo, Drammen og Kongsberg – og denne tildelingen vil sikkert være motiverende for alle miljøene. Det blir trolig mulighet for å søke nye midler senere, og da kan jo andre bowling-søkere også melde seg.

Tanken er i utgangspunktet IKKE å få frem deltagere som på et senere tidspunkt kan delta i «Special Olympics». I samråd og dialog med de eksisterende miljøene er tanken å fokusere på lokale tiltak som vil gi idrettsglede og mesteringsfølelse på basisnivå for flest mulig personer som ofte ikke har tilgang på idrettstilbud i noen særlig grad. Her kan, og vil, bowling gjøre en forskjell. Dette har vi allerede sett gjennom de seneste par årene (startet med Tigerlekene i 2018), og nå verdsettes altså innsatsen og engasjementet også via denne oppmuntrende tildelingen.