NM Veteran 2020 er ferdigspilt

Av Per Iversen / 2020-02-16

Årets Veteran-NM ble som vanlig arrangert på en utmerket måte av Bekkelaget BK. Honnør til arrangør og hallen, Bowling1 Hamar for god og profesjonell gjennomføring.

I Damer kl A vant Mette Hansen, Fredrikstad BK. Hun ledet foran søndagens finale, og det holdt helt inn. Mette Ertsgaard, Trondheim BK, spurtet godt, men endte til slutt 36 poeng bak sin navnesøster. Bronsemedaljen ble vunnet av Ragnhild Kristoffersen, Arctic Strike BK.

I eldste dameklasse vant NM-grossisten Tove Walstad Fosseide nok et NM. Hun vant også Double, slik at det også denne gang ble en fin bowlinghelg for Tove som vant med over 200 pinner foran Astrid Andersen, Arctic Strike BK. 3. plassen gikk til Bente Mengshoel, Drammen Tigers BK.

De yngste herrene, kl A, fikk en vinner fra lokal klubb, Briskebyen BK. Navnet er Pål Sigurd Romskaug, som forsvarte den ledelse han med seg inn RR-finalen. Olav Olsen, Frogner BK, spilte godt på søndag, og endte opp med en fin sølvmedalje. Siste pallplass gikk til Øyvind Skoglund, Ringerike BK.

Også i Herrer Kl B forsvarte spilleren som ledet inn i RR-finalen posisjonen sin, og vant følgelig NM-gullet. Differansen fra vinneren, Ivar Lønnum, Steinkjer BK, var dog ikke mer enn 33 poeng ned til Petter Meland, Dora BK. Bronsemedaljen i denne klassen ble vunnet av Ove Osgjelten, Elverum BK.

Eldste herreklasse ble eneste klasse hvor NM-vinneren ikke hadde hatt ledelsen inn i RR-finalen. Rolf Johan Boysen, Elverum BK, som ledet etter lørdagens spill, hadde dessverre en tung dag og endte på 4. plass. Det medførte at søndagens beste spiller, Birger Inge Oppegaard, Red Crown BK, vant gullet foran arrangørklubben, Bekkelaget BK sine to spillere: Ola Bjørtomt og Odd Gunnar Kaspersen.

NBF gratulerer alle medaljører, og selvsagt ekstra gratulasjoner til de fem NM-vinnerne.