• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Les om: status WC-kval, snart Dameturnering og Sommerleir 2020

Les om: status WC-kval, snart Dameturnering og Sommerleir 2020

Av Per Iversen / 2020-02-24

Vi er midt i sesong, og det skjer mye i øyeblikket  –  her kommer en liten oppdatering:

  • Den tredje turneringen i sesongens WC-kvalifisering, Munken Open 2020, er ferdigspilt. NBF gratulerer begge vinnerne: Grethe Walstad Fosseide, Trondheim BK/Jens Mathisen, Solør BK; ref bildet. Etter 3 av 5 kval-turneringer leder Grethe dameklassen foran Åse Jacobsen, Trondheim BK. I herreklassen er Jonas Dammen, Trondheim BK i føringen så langt, foran klubbkameraten Christer Aker. Neste turnering i WC-kvalet er like rundt hjørnet; Briskebyen Open, med finalespill 8. mars. Neppe noe avgjort før etter siste kval-turnering, NM single, med tanke på hvem som skal representere Norges farger i World Cup 2020. Den konkurransen vil finne sted i november.
  • Forbundstinget 2019 påla Forbundsstyret å arrangere en egen dameturneringen i sesongen 2019/20. Dameturneringen finner sted i Drammen, med finalespill 21. – 22. mars. Responsen så langt har vært tilfredsstillende, over 60 damer er påmeldt. Dette er morsomt og motiverende  –  ikke minst med tanke på muligheten og ønsket en årlig dameturnering. Men det er selvsagt plass til flere damer allerede denne første gangen; invitasjonen finnes HER. NBF ser virkelig frem til dette arrangementet, og som tidligere antydet gjelder den gamle sangtittelen fortsatt, i hvert fall for norsk bowling: «Sisters are doing it for themselves». Velkommen!
  • Årets Sommerleir finner sted i slutten av juni, på Flisa, og deles denne gangen i to segmenter, foruten utvidet aldersgrense. Det vil i løpet av kort tid komme utfyllende informasjon om faglig og sosialt innhold, foruten kriteriene for hvilket segment den enkelte deltager vil kunne melde seg på. NBF har stor tro på den nye måten å arrangere sommerleir på = tilbudet vil bedre tilpasses den enkelte deltagers sportslige nivå, samtidig som det sosiale aspektet selvsagt skal ivaretas. Nærmere informasjon kommer altså, i mellomtiden kan selve invitasjonen leses HER. Påmeldingsfrist i mai.
  • Som oppfølging etter årets junior-NM vil det også i år arrangeres en Rekrutteringssamling for våre mest lovende utøvere, som så langt ikke er tatt ut i NBFs junior-tropp. Samlingen vil finne sted i Oslo, 6. – 8. mars, med NBF-coach Peppe Engström som faglig ansvarlig, støttet av Erik Garder. Det vil denne gang være 14 deltagere; spennende!
  • Til slutt minnes det selvsagt om EM Junior som finner sted i påsken, og ikke minst «Bowlinglekene 2020», for spillere med litt ekstra utfordringer  –  arrangeres lørdag 18. april på Veitvet.

Vi har benyttet diverse slagord for bowling som idrett i de senere år, og det ovenstående gjenspeiler vel disse slagordene ganske så godt. Lykke til med deltagelse, innsats og engasjement fremover!

  • Bowling  –  idretten med det lille X-tra
  • Easy game to play  –  tough sport to master
  • Enjoy the game  –  develop the sport