«Norwegian Open by Brunswick» flyttes til Hønefoss i 2020

Av Per Iversen / 2020-01-07

Etter mange år i Oslo har NBF besluttet å flytte «Norwegian Open by Brunswick» til Hønefoss Bowling. Det ligger ingen dramatikk i denne avgjørelsen, kun ett ønske om litt miljøforandring. Historisk sett har dessuten Norwegian Open vært arrangert på ulike steder, og NBF ser frem til å gjennomføre turneringen i Hønefoss. Hallen har gode fasiliteter for større bowlingturneringer, og har tidligere arrangert flere NM med stor deltagelse. Dessuten ble hallen benyttet under Nordisk Ungdomsmesterskap i 2015.

Streaming av turneringen er et ønske, noe hallen egner seg godt til. Videre er de lokale klubbene selvsagt innstilt på å gjøre en profesjonell og dedikert innsats som teknisk arrangør, med Ringerike BK i spissen/som formell avtalepartner overfor NBF  –  men altså med god bistand av de andre lokale klubbene. Denne løsningen vil åpenbart sikre et godt arrangement.

«Norwegian Open 2020 by Brunswick» vil arrangeres i tidsrommet 2. – 11. oktober. Turneringsformatet vil ble det samme som de siste 4 – 5 årene. Når det gjelder påmeldingsavgifter og premiestige i 2020-utgaven, kan det bli noen mindre justeringer. Invitasjon til årets turnering vil på vanlig måte foreligge i mars/april. Turneringen vil fortsatt være en turnering med «bronsestatus» på ETBF-touren (stopp nr 13 av 15 i 2020), og NBF håper selvsagt på god deltagelse også i 2020  –  både fra norske og utenlandske spillere.

Samarbeidet med turneringens hovedsponsor VBS Bowling AB videreføres, noe NBF er glade og takknemlige for. Vi ser frem til spennende og hyggelige oktoberdager i Hønefoss med masse god bowling  –  VELKOMMEN!