Innledende puljer er ferdigspilt, stor spenning i Junior-NM

Av Per Iversen / 2020-01-25

Innledende spill viser at det finnes mange talenter innen norsk bowling; det har vært morsomt å følge spillerne gjennom de første 6 seriene. Idrettsglede og fair-play står i sentrum, akkurat slik det skal være i et junior-NM. Stillingen blant de beste i de fire klassene er:

YNGRE JENTER: Her har forhåndsfavoritten Jenny Mathiesen, Solør BK, innfridd så langt. Hun leder med 1.093 poeng foran Sanne Ørdal, Sofiemyr BK, med 1.014 poeng.

YNGRE GUTTER: Denne klassen har 16 deltagere, og her har tre spillere skilt seg litt ut, men intet er avgjort  –  og blant de tre er det nesten «dødt løp» så langt: Andreas Engan Aas, Trondheim BK, har oppnådd 1.235 poeng, henholdsvis 1 og 4 poeng foran Sondre Talgø Olsen, Drammen Tigers og Adrian Garder, Jarlsberg BK. Jevnere kan det vanskelig bli!

ELDRE JENTER: Her er det også usedvanlig jevnt mellom de to beste etter innledende spill. Andrea Kvernhusløkken, Solør BK leder med 1.153 poeng, kun 3 poeng foran klubbvenninnen Nora Kjellås.

ELDRE GUTTER: Denne klassen måtte selvsagt også gjøre sitt beste for å bevare spenningen, noe man har lykkes godt med! Gaute Skar-Hovde fra Molde har tatt ledelsen med 1.327 pinner, hele 4 poeng foran Anders Johansen, Munken BK. Like etter kommer Jonas Bøhaugen fra Fossen BK halsende, med 1.318.

I ettermiddag og kveld spilles semifinaler i alle klasser, etterfulgt av Round Robin på søndag.

Følg med på spenningen, også på streaming  –  dette tilbudet er nå tilgjengelig, i denne omgang for 4 baner: bane 5 – 8.

Link til streaming finner du HER.

Til slutt skal vinnerne i double-konkurransen selvsagt få sin honnør. NBF gratulerer Jenny Mathiesen/Andrea Kvernhusløkken, Solør BK med gullet i double for jenter. I gutteklassen vant Munken BK: Sander Kastås-Lindstad og Anders Johansen.

Alle resultater finnes selvsagt i sin helhet på «bowlingres».