En spennende avslutningsdag gjenstår i Junior-NM

Av Per Iversen / 2020-01-26

Kl 21.30 lørdag kveld var de siste finalistene klare i Centrum Bowling, Trondheim. Eldste gutteklasse var meget spennende hvor 4 spillere kjempet om to plasser i Round Robin, hvor kun cirka 10 pinner skilte utøverne før siste serie, De to som sikret seg finaleplassene var Sander Kastås-Lindstad, Munken BK og Brage Nese, Åsane BK. Sander samlet sammen 1.328 poeng, noe som var nest best, kun slått av Gaute-Skar Hovde fra Molde BK. Gaute beholdt følgelig sin ledelse fra innledende spill, og leder nå med nesten 100 poeng til nestemann, Jonas Bøhaugen, Fossen BK.

I de to jenteklassene er det som Solør BK som har dominert, noe som neppe kan sies å være særlig overraskende. I eldste jenteklasse leder Nora Kjellås kun med 4 poeng på sin klubbvenninne, Andrea Kvernhusløkken. Her er virkelig ingenting avgjort! Vilde Hillestad, Trondheim BK, hadde for øvrig høyeste poengsum i semifinalen, og ligger på 3. plass.

Jenny Mathiesen, Solør BK, har sikret seg en solid ledelse i yngste jenteklasse, med Sanne Ørdal, Sofiemyr BK, på en like klar 2. plass før finalespill på søndag, kl 09. Begge de yngste klassene spiller kl 09, mens de eldste vil sette igang kl 12.

De yngste guttene har en ganske klar leder i hjemmespilleren Andreas Engan Aas, Trondheim BK. Men ingenting er avgjort; Round Robin med 5 kamper, og bonus, kan selvsagt endre mye.

NBF takker alle utøvere for flott innsats så langt, og ser frem til en søndag med spennende Round Robin-spill.