Det skjer mye fremover; en sportslig oversikt for vinteren 2020

Av Per Iversen / 2020-01-20

Etter at en større norsk kontingent nok en gang har gjort seg bemerket under «Irish Open» i Dublin  –  gratulerer spesielt til Jonas Dammen, Tore Torgersen og Jeanett H Johansen med fine resultater  –  står vi foran noen hektiske måneder med en rekke sportslige tilbud og utfordringer for norske bowlingspillere; i alle årsklasser!

Førstkommende helg braker det løs med årets Junior-NM, denne gang i Trondheim. Deltagerantallet, cirka 50, er selvsagt er varsko med tanke på rekrutterings-utfordringen blant de yngre  –  men dette legger selvsagt ingen demper på selve mesterskapet. Det vil bli en flott opplevelse for alle utøverne, inkludert sosialt arrangement lørdag kveld i regi av Ungdomsutvalget. Dessuten håper NBF å få på plass en fin streaming-løsning, detaljer vil komme. Deltagerne ønskes lykke til!

Om det er en viss bekymring forbundet med deltagerantallet i Junior-NM, kan Veteran-NM nok en gang skilte med imponerende deltagelse. På Hamar i midten av februar er det påmeldt ikke mindre enn 360 spillere. Dette er både imponerende og veldig morsomt. Fungerer streaming-løsningen som ønskelig i Trondheim, vil det selvsagt også bli streaming fra Hamar. Ola Bjørtomt og gjengen hans har helt sikkert full kontroll på arrangementet  –  lykke til!

7 av våre beste og mest lovende utøvere vil reise til Qatar, og Camp Doha i uke 7. (En spiller har meldt avbud, og vil ikke bli erstattet.) Det er 10 års jubileum for dette spennende arrangementet som har gitt mange av våre utøvere god «utenlands-erfaring» rent bowlingmessig i ung alder. Peppe Engstrøm og Erik Garder er som vanlig støtteapparat. NBF følger selvsagt med på situasjonen i regionen, og man vil følge reiseråd fra UD. Det vil selvfølgelig ikke bli aktuelt å reise om situasjonen i området eskalerer/blir ansett som utrygg. De berørte personer blir naturligvis holdt oppdatert i tiden fremover.

Våre deltagere til årets Junior-EM vil bli tatt ut umiddelbart etter Junior-NM. Som vanlig foregår mesterskapet i påsken , og vi håper selvsagt på medaljer og gode plasseringer også denne gang. Junior-EM 2020 arrangeres i Nederland.

Før tulipanene blomstrer i Nederland, vil det avholdes en spennende dameturnering i Drammen, finalespill 21. – 22. mars. Egen nyhet om dette arrangementet ble lagt ut i forrige uke. NBF håper at konseptet vil falle i smak, og at et stort antall damespillere  –  uavhengig av sportslig nivå/ambisjoner  –  vil benytte denne anledningen. NBF er spente; vi tror på suksess!

Dette er bare noe av det som skjer fremover  –  vi har ikke en gang omtalt de to kommende World Cup kvalifiseringsturneringene som vil finne sted i vinter: Munken Open 2020 ( 16. – 23. februar) og Briskebyen Open 2020. ( 22. februar – 8. mars.)

Det er følgelig ingen grunn til å være bekymret om skiføret ikke er optimalt eller kinotilbudet er kjedelig: bowlinghallene er åpne, og turneringstilbudet omfattende, med noe for enhver smak  –  samtidig som man møter en masse hyggelige folk. Bowling: «an easy game to play  –  tough sport to master».