Landsligaen 2019/20: En liten oppsummering halvveis

Av Per Iversen / 2019-12-17

Med helgens serierunde har ligaspillet for sesongen 2019/20 kommet halvveis. Ved gjennomgang av tabellene er det vel ingen veldig store overraskelser, men alltid morsomt å følge med både nykommere og gamle travere!

I Macronligaen Herrer kan det neppe sies å være noen overraskelse at Trondheim BK har tatt føringen. Kun ett tap så langt, men ingenting er avgjort: Solør BK vil nok gjerne gi trønderne har kamp helt inn. I bunnen sliter Vepsa BK og Mascot BK, men det er åpenbart ikke for sent å snu situasjonen  –  halve seriespillet gjenstår.

I Macronligaen Damer er det de samme to klubbene som hos herrene som ligger i toppen. TBK er vel favoritter til å vinne denne gang som følge av sin ledelse halvveis, men det unge Solør-laget vil sikkert gjerne gjenta fjorårssuksessen. Ellers morsomt å se at nykomlingen Molde BK så langt er over nedrykk-streken. Holder det helt inn? Den som lever, får se..

Glåmdal BK og Larvik BK synes å ha festet grepet om opprykksplassene i 1. Divisjon Herrer. Men mye kan skje i mørke vinterdager på nyåret; ingen har rykket opp ved juletider  –  verken i engelsk fotball eller i norsk bowling..

Damens 1. divisjon opplever at nyopprykkede Blue Strike BK har gått rett opp  i klar ledelse, ganske imponerende!

Det er som alltid hard kamp om topp-plasseringene i de tre avdelingene i 2. divisjon Herrer. Verdal BK har tatt kommandoen i avd A, foran Briskebyen 2. Hardbalne trøndere mot rolige hedmarkinger  –  dette blir interessant utover. I avd B leder Stord 2 foran Hallingkast BK. Det arbeides godt i klubben på Gol; vil innsatsen kunne krones med opprykk til nest øverste nivå? Spenningen stiger i hele Hallingdalen.. I avd C kan det se ut som den gamle storheten Sofiemyr BK har lyst på en tur oppover i divisjonene igjen. Men Bodø BK har nok lyst til å ha ett ord med i laget; ikke bare Bodø/Glimt som leverer der oppe.

Landsligaen er selvsagt viktig for norsk bowling  –  ikke minst 3. div Herrer som ikke omtales her, ei heller 2. div Damer. Men lokalliga, og ikke minst Veteranligaens fem divisjoner, er også viktige, spesielt med tanke på idrettsglede og trivsel.

NBF ønsker alle klubber og lag som deltar i en form for ligaspill i 2019/20  –  God Jul, og lykke til med resten av sesongen!

PS. Informasjon/skjemaer rundt Terminliste 2020/21 vil sendes til klubber og kretser før jul. DS