«Årets Bowler 2019» og Bragdmerket 2019

Av Per Iversen / 2019-12-09

På FS-møtet 7. og 8 . desember ble det besluttet å utpeke Tore Torgersen som «Årets Bowler» og Glenn Morten Pedersen ble tildelt Bragdmerket. NBF gratulerer!

Begge spillerne har oppnådd store resultater i 2019 ved å vinne internasjonale mesterskap. Sportslig ledelse hadde innstilt begge spillere som «Årets Bowler», men statuttene tillater bare en person, og da falt valget på Tore Torgersen, Trondheim BK. Tore ble verdensmester i Veteranklassen, All Event  –  nøyaktig 20 år etter sin VM-tittel i det ordinære VM. Deltagelsen var meget sterk i årets Veteran-VM med en rekke verdensstjerner. Når Tore i tillegg også greide det kunststykket å vinne årets US Open på Veterantouren, nok en gang i konkurranse med meget meritterte spillere  –  fant et enstemmig Forbundsstyre at disse prestasjonene tilsa at Tore Torgersen, i sterk konkurranse med Glenn Morten Pedersen, utpekes som «Årets Bowler 2019».

Glenn Morten Pedersen, Drammen Tigers BK, vant EEC 2019, en stor prestasjon som henger høyt. Måten han gjorde det på, var dessuten svært imponerende. Det var følgelig ingen tvil hos FS om at Bragdmerket, som kun kan mottas en gang, skulle tildeles GM Pedersen. NBF har også innstilt Glenn Morten som «Årets mannlige utøver» til juryen for Idrettsgallaen. Konkurransen der er selvsagt meget hard, men nominasjonen fra NBF var selvsagt, og er en stor honnør til Glenn Morten. (Det er kun prestasjoner som er oppnådd i ordinære seniorkonkurranser som kan nomineres  –  junior/ungdom/veteran-klasser vurderes ikke av juryen.)

Begge spillere vil etter planen motta sine utmerkelser under NM sgl/dbl 2020 i Trondheim. NBF gratulerer nok en gang begge spillere, og håper at det vil oppstå lignende «luksus-problemer» rundt valg av hedersmottagere også i årene som kommer!