Spennende dager for norsk bowling, både utenlands og nasjonalt

Av Per Iversen / 2019-11-18

Vi står oppe i en hektisk tid rent konkurransemessig, både internasjonalt og nasjonalt.

Først av alt må Alexander Beck nok en gang gratuleres: medaljer i alle 5 øvelsene under Ungdoms-Nordisk på Island er en stor prestasjon. NBF bøyer seg i hatten!

Resten av guttelaget gjorde også en god figur, mens vi denne gang ikke var helt heldige på jentesiden. Men det heldigvis går flere tog  –  det er noe av det fine med idretten  –  stå på videre!

Qubica/AMF World Cup startet i dag, og Glenn Morten Pedersen kom dessverre i gang noe dårligere enn vi hadde håpet på. Etter de første 6 seriene ligger han på 33. plass med 1.141 poeng , drøyt 50 pinner fra cutten, Topp 24. Men det er langt igjen, og ting kan snu  –  det viste GM senest under ECC i Tyrkia.

Det blir følgelig spennende å følge fortsettelsen i Indonesia, noe som selvsagt også gjelder vår kvinnelige deltager: Heidi Thorstensen. Hun ligger på 32. plass etter sine første 6 serier med 1.073 poeng, noe som er 43 poeng fra Topp 24 så langt. NBF ønsker begge spillere, og coach Ulf Hämnäs, lykke til med fortsettelsen: «make us proud!» (En liten kuriositet: Danmark deltar ikke, det samme gjelder Sverige.)

Det er selvsagt morsomt å følge våre utøvere i internasjonale mesterskap, men for den jevne bowlingspiller blir nok ukens høydepunkt å finne på Lucky Bowl Veitvet. Her vil NM Lag 2019 gå av stabelen, med Solli BK som arrangør. Det blir garantert mye fin bowling, og stor spenning, under mesterskapet. Trondheim BK er tittelforsvarer både i dame- og herreklassen fra 2018, og 2017. Skal klubben greie å gjenta denne bedriften nok en gang, eller skal noen andre klubber ta seieren hjem ved denne korsvei? NBF ser frem til mesterskapet, og ønsker alle deltagende lag, og arrangør, lykke til.