Jonas Dammen og Alexander Beck ble nummer 2 i double

Av Erik Garder / 2019-11-15

Det ble en fin dag for det norske laget i Reykjavik i dag. Dagen startet som tidligere skrevet med 4-mannslag, og her ble Norge nummer 3. Så etter lunsj var det double på programmet. Her spilte Jonas og Alexander bra hele veien og viste ro selv i pressede situasjoner. Dette gav også resultater  noe sølvmedaljen forteller. De vekslet litt å dra, men praten og humøret var der hele tiden. Veldig godt å se !

Det var spennende helt inn i 10. ruten i siste serien hvor Jonas til slutt måtte ha en double strike for at de skulle gå forbi Finland og vinne sølv. Det var veldig jevnt og stor kamp om hvem som ville vinne sølv og bronse. Gullet spilte igjen William inn til Sverige sammen med Robin Skans.

Jonas og Alexander hadde seriene mellom 398-442 og til slutt ble det 2552 hvor Jonas hadde 1277 og Alexander 1275. Vårt andre doublepar med Vetle og Jørgen spilte også bra, og de ble til slutt nummer 5 med 2505. Her spilte Vetle veldig bra med sine 1302 og Jørgen 1203. Sverige vant altså med 2677 foran Norge med 2552 og Finland nummer 3 med 2542.

Det ble også veldig spennende om medaljene i All Events. Ingen bombe at gullet gikk til William Svensson (4129), men Alexander hadde grepet om sølvet inn i siste serien, men den glapp mot slutten. Bronse (3949) er allikevel veldig bra, og han har nå vunnet 4 medaljer i Mesterskapet. Sølvet vant Robin Skans, Sverige med 3958. Jonas Dammen ble nummer 7 og er også med til Master Finalen i morgen. Vetle Vålbekken (3744) ble nummer 10 og var bare 35 poeng fra. Jørgen ble til slutt nummer 12 med 3637.

Jentene fikk det ikke helt til å stemme etter lunsj. Jenny og Nora hadde en ok start i 1. serien med 381, men så gikk det veldig tungt på de neste seriene. Med 2107 ble de nummer 5. Jenny spilte 1078 og Nora 1029. De hadde tøff motstand av begge double lagene til Sverige og Finland som tok de 4 første plassene med gull til Sverige og sølv og bronse til Finland.

Synd også for jentene med spillet i double, for det gikk ut over Al Events listen. Her ble Nora første spiller utenfor Master Finalen med sin 9. plass, og Jenny ble nummer 10. Det ble svensk seier også her med Emma Halttunen og Nora Johansson nummer 2. Mila Nevalainen, Finland ble nummer 3.

 

www.nyc2019.is