• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Islending med norske «aner» storspilte i Kuwait

Islending med norske «aner» storspilte i Kuwait

Av Per Iversen / 2019-11-08

Den tidligere Cross og Frogner-spilleren, som ble Norgesmester Junior 2011, islendingen Arnar David Jonsson  –  har hatt noen fantastiske dager i Kuwait med to 2. plasser på den aller største bowling-scenen. Arnar spilte i Norge senest under Norwegian Open 2019, og det er virkelig morsomt å se hvilke resultater han nå har oppnådd. Hardt arbeid og sterk dedikasjon til sporten ligger selvsagt til grunn for disse resultatene. NBF gratulerer!

Nedenfor gjengis omtale fra hjemmesiden til det Svenske Bowlingforbundet og World Bowling.

Fra hjemmesiden til Sveriges Bowlingforbund:

«Den brittiske 34-åringen Dominic Barrett behövde en strike i sista rutan för att vinna 50 000 $ och ta hem sin åttonde titel på PBA-touren när Kuwait Open avgjordes idag. Efter ett par djupa andetag slog den rutinerade Team Pergamon-spelaren vad han behövde och besegrade Islands Arnar Jonsson i finalen, 278 mot 277.

Den trefaldige Europatourvinnaren var tolva i kvalet och tog sig till stegfinalen som trea och klättrade på stegen genom att slå först Ildemaro Ruiz från Venezuela 276 – 223, och sedan den regerande världsmästaren i Masters Mitch Hupé 253 mot 230. Till slut stod ”Dom”, som han kallas, i finalen mot isländske Arnar Jonsson. Den 25-årige finalmotståndaren spelar i det svenska seriesystemet för Höganäs BC och tänkte lugna tankar inför sitt livs största match.

– Bara att jag skulle njuta av momentet, och så klart försöka vinna, säger Arnar Jonsson.

Arnar Jonsson, som vann guld i Masters på junior-EM i München 2011, har under säsongen fått sitt stora genombrott och leder Europatouren inför helgens sista deltävling i danska Ålborg. Han är dock nöjd med en andraplats i Världstourtävlingen Kuwait Open.

– Jag är jättenöjd med en andraplats. Det hade såklart varit magiskt att vinna hela skiten men mot de här bowlarna kan man inte vara annat än nöjd, säger han.»

Fra World Bowling: 2019 PBA-World Bowling Tour Finals

«7th November, Kuwait: Newly-crowned WBT-PBA 13th Kuwait Open champion, Dominic Barrett of England defeated Arna David Jonsson of Iceland in the championship match for his eighth PBA title while Maria Rodriguez of Colombia triumphed over Liz Johnson of USA for her first.

In the re-match against top-seed Barrett, Jonsson got off to a better start with five consecutive strikes as the Brit managed three-in-a-row, followed by a spare in the fourth frame and another strike in the fifth frame to trail by 12 pins.

Whilst the Icelander stumbled to a nasty split in the sixth frame, Barrett went on a relentless strikefest to reel in five-in-a-row putting the match beyond his opponent. Barrett ended with a comfortable 276-232 victory to win his second WBT Finals crown and his career eight PBA title.»