Hat-trick til Trondheim BK: vant på nytt Lag-NM i begge klasser

Av Per Iversen / 2019-11-24

Herrelaget til Trondheim BK var aldri ordentlig truet, selv om laget ikke ledet etter innledende spill. Lørdagens mellomspill og semifinale førte TBK-herrene i trygg ledelse, og den gav de aldri fra seg. I søndagens Round Robin vant laget alle sine 5 kamper, og vant følgelig ganske så overlegent med en totalscore på 15.686 poeng inkludert bonus i Round Robin.

Dette medførte en seiermargin på over 1.000 poeng til sølvmedaljevinneren: Solli BK. Imponerende innsats av TBK-herrene: NBF gratulerer! Tredjeplassen gikk til Briskebyen BK foran Glåmdal, Munken og Larvik BK.

I kvinneklassen ble det mye jevnere. Den store favoritten og mester de seneste 5 årene, Trondheim BK, tok ledelsen fra start, og de færreste hadde vel trodd at det skulle bli spenning på søndag. Men det ble virkelig! Damene til Solør BK spilte flott fra start og tok inn cirka 100 poeng på TBK-damene etter tre serier. I fjerde kamp møtes lagene, og her vant Solør-laget med 883 poeng mot 759. Med tillegg av seiersbonus på 120 poeng var rekkefølgen plutselig endret: Solør-laget ledet med cirka 70 pinner før siste serie. Men her viste TBK-damene frem sin rutine. De oppnådde 854 poeng og seier i sin kamp mot Fredrikstad BK, mens Solør-laget spilte 729 poeng og tapte mot Fyllingen. Dermed vant TBK-laget på nytt NM Lag Damer, for 6 gang på rad! Selvsagt morsomt og hyggelig at Solør BK gav vinnerne en så god kamp  –  gratulerer til begge lag. (Seiersmarginen ble til slutt 172 poeng.)

Fyllingen BK fikk 3. plass i kvinneklassen, etterfulgt av Glåmdal, Fredrikstad og Solli BK.

Trondheim BK greide med disse resultatene å vinne begge klasser i lag-NM for tredje gang på rad. Meget sterkt og imponerende, samtidig som andre klubber sikkert kjenner at denne «rutinen» må det settes en stopper for… Nye sjanser neste år: NM Lag 2020 vil arrangeres i Drammen. Velkommen tilbake ønskes alle lag.