En skuffende World Cup 2019 er ferdigspilt for det norske laget

Av Per Iversen / 2019-11-21

Det gikk dessverre ikke veien for de norske spillerne i Indonesia. Heidi Thorstensen kjempet så godt hun kunne, men endte opp med en 25. plass, akkurat utenfor Topp 24 som gikk videre etter 24 serier.

Heidi spilte totalt 4.442 poeng, et snitt på 185. Dette var 46 pinner fra cutten, og eksempelvis over 340 poeng fra Topp 8.

I herreklassen gikk det heller ikke bra, noe sikkert mange har fått med seg etter informative, løpende referater for begge spillere på Facebook. Etter en imponerende innsats i EEC 2019 som endte med seier, hadde vi alle tro på at Glenn Morten Pedersen skulle kunne kjempe om topp-plassering også i årets World Cup. Slik gikk det slett ikke, med en 27. plass er Glenn Morten, og trener Ulf, helt sikkert skuffet. Men slik er idretten: det går opp og ned!

Glenn Morten oppnådde til slutt 4.705 poeng, noe som var 41 poeng fra Topp 24, og over 280 pinner bak Topp 8. I begge klasser var det stort sett forhåndsfavorittene som gikk videre, og resultatene for de aller beste spillerne er som alltid ganske gode, til tross for åpenbart krevende forhold. Morsomt å se at Finland fikk med begge sine spillere videre, Sanna Pasanen og Niko Oksanen. (Verken Sverige eller Danmark deltok i årets World Cup.)

Det norske laget får sette mesterskapet på «erfaringskontoen», og komme sterkere tilbake ved neste korsvei.