Alexander Beck ble nummer 3 i Master finalen og vant dermed sin 5. medalje i mesterskapet

Av Erik Garder / 2019-11-16

Så er årets Nordiske Ungdomsmesterskap avsluttet med Master finalen, og det ble nok en medalje til Norge. Alexander Beck som ble Norges store spiller i mesterskapet ble nummer 3 i dagens finale og Jonas Dammen ble nummer 6. Det var derimot Jonas som startet best av de 2 da han var nummer 3 etter 3 serier med Alexander like bak. De spilte også bra i 4. serien begge to, men så begynte det å gå tungt for Jonas. Han fikk aldri det svaret han ønsket med sine kulevalg og ble stående å stange og flyten var borte. Alexander fortsatte med godt spill og 5. serien gjorde mye for å komme opp i topp 3.

Foran siste serien var det spennende hvem som ville bli nummer 1 og 2 av svenskene Robin Skans og William Svensson og hvem som ville ta 3. plassen Alexander eller finske Jesse Ahokas. Jesse spilte mot Jonas og det var jevnt ut i 7. ruten, men ta fikk Jesse overtaket. Samtidig lå Alexander under for en annen finne Tomas Käyhkö, og han spilte veldig bra. Det var derfor viktig at Alexander spilte en bra poengsum så det skulle bli vanskelig for Jesse å ta ham igjen. Alex hadde 51 poeng til gode, men med 30 poeng bonus er det ingen umulighet å ta igjen. Det holdt med 10 poeng til slutt og Alexander hadde vunnet nok en medalje.

Robin Skans ledet med enda mer på William, men dette var nok et mesterskap hvor William viste sin styrke. Han startet like godt med 9 striker, og det ble for tøfft for Robin som var tydelig nervøs. Gullet gikk til William etter å ha spilt rent 277 mot Robin sine 178.

Dette ble et mesterskap hvor Norge vant medaljer i 5 øvelser, og Alexander var med på alle fem. Det startet med sølv i single, så ble det bronse i 4-mannslag, sølv i double sammen med Jonas og bronse i både All Events og Master finalen. Utrolig fin prestasjon av unggutten fra Solør BK.

I jentefinalen hadde vel de fleste trodd at Sverige skulle dominere, men det ville ikke de finske jentene. Marjaana Hytönen vant foran Peppi Konsteri og Ottilia Gunnarsson, Sverige ble nummer 3.

 

www.nyc2019.is