• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  To serierunder gjennomført – nå ønskes flere norske spillere til Norwegian Open

To serierunder gjennomført – nå ønskes flere norske spillere til Norwegian Open

Av Per Iversen / 2019-10-01

Ligasesongen er godt i gang  –  ligarunde nummer to er gjennomført.

Forbundskontoret har ikke kapasitet til å utarbeide noen omfattende omtale av hva som har skjedd så langt. Senere i sesongen vil kanskje Frank Selvåg eller andre skarpe penner engasjeres for å utarbeide mer utførlige omtaler av serierundene.

Her og nå kommer det bare en kort omtale av situasjonen i Macron-ligaen.

Trondheim BK leder både Macron Herrer og Macron Damer så langt. I herreklassen har TBK full pott etter 4 kamper, med Briskebyen BK rett bak. Arctic Strike startet sesongen sin med to sterke borteseire. Det bør ha sikret bedret stemning i Tromsø, for byens fotball-lag sliter..

Blant damene leder TBK foran Frogner BK, men her er antall spilte kamper til dels ulikt. Arctic Strike har også i dameklassen startet med to seire. Molde BK har fått en tøff start på øverste nivå, men den fine gjengen kommer helt sikkert sterkere tilbake. Det samme gjelder fjorårsmestrene i begge klasser, Solør BK. Sesongen er ennå ung, og mye vil selvsagt skje.

Det vil åpenbart finne sted mye fin bowling i seriesammenheng fremover, men dette er jo ingen naturlig grunn til at det norske bowlingmiljøet til en viss grad synes å svikte årets «Norwegian Open by Brunswick»! På fredag starter turneringen og den første helgen ligger det an til en nedgang på cirka 60 starter, om det ikke skjer en drastisk påmeldingsøkning de siste dagene før turneringsstart. I år deltar mer enn 50 svensker og totalt cirka 70 utlendinger. Så langt er det bare påmeldt cirka 115 norske spillere, noe som må anses som skuffende.

NBF håper og tror at den norske påmeldingen til årets turnering vil ta seg opp i løpet av de neste dagene. Det er tross alt bare en turnering på Europa-touren i Norge hvert år, så her bør norske spillere forhåpentligvis kjenne sin besøkelsestid! Velkommen til årets mest prestisjetunge bowlingturnering; med internasjonal aura  –  det er både hyggelig og morsomt å være en del av Norwegian Open.