En flott finaleavslutning i «Norwegian Open 2019 by Brunswick»

Av Per Iversen / 2019-10-14

Finalen i årets Norwegian Open ble meget spennende og velspilt. Topp 8-feltet inneholdt hyggelig nok spillere fra alle de nordiske land, minus Island, og spenningen ble virkelig opprettholdt helt til slutt i den siste serien.

Store gratulasjoner til Sveriges James Blomgren som vant turneringen for andre gang, etter imponerende spill i finalen.

Årets turnering hadde dessverre noe lavere deltagelse enn hva som har vært tilfelle i de senere år, uten at årsaken til dette faktum fremstår som åpenbar. Uansett stor takk til de spillere som deltok  –  ikke minst honnør til alle svenske spillere som tok turen til Lucky Bowl Veitvet denne gangen  –  både damer og herrer. Og uten forkleinelse for noen andre spillere, som også er fremragende bowlingutøvere: litt ekstra stas å få besøk av Martin Larsen. (Som benyttet årets Norwegian Open som oppkjøring til US Open etter sin skade tidligere i år.)

Fra norsk side var selvsagt 8. plassen til Jens Mathiesen, Solør BK, den store beholdningen rent sportslig  –  gratulerer med flott innsats! Før siste innledningspulje på lørdag ble det for øvrig markert at Tore Torgersen for noen uker siden ble verdensmester i veteranklassen. Tore fikk overrakt blomster fra NBF  –  vel fortjent; vi er alle stolte og imponert over Tore sine prestasjoner.

Norges Bowlingforbund takker hovedsponsor VBS Bowling AB for finansiell støtte, men også ved å sørge for meget god banepreparering gjennom hele turneringen. Takk også til Thon Linne Hotel for sponsorstøtte, og Solli BK/Sofiemyr BK for teknisk gjennomføring.

NBF planlegger selvsagt å arrangere Norwegian Open også i 2020, og alle årets spillere, foruten alle andre bowlingutøvere ønskes velkommen neste år.