• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  ECC 2019 – Første konkurransedag ferdig.

ECC 2019 – Første konkurransedag ferdig.

Då var den først dagens konkurranse del unnagjort og det ble med blandede følelser og ikke helt hva vi hadde håpet når vi startet dagen.
Vi var forberedte på at det skulle bli annerledes og det ble det. Fremfor alt hvordan banen brøt ned alt ettersom men også hvordan det føltes fra start.

Hvis vi starter med hvordan banen opplevdes fra start så kommer ordene hardere reaksjon, mer friksjon rask i spill. Den største forskjellen i opplevelsen kan relativt sikkert knyttes til at banene blir renere og renere noe som gjør at kulereaksjonen og kulebanen endrer seg fra å være mykere til å være mer brå og kantete.
Legg dette til at spillerne var mer samlet enn under trening så blir bildet klarere. Etter noen serier ble det tydelig at området mellom stav 7 og stav 13 fra cirka 18-20 fot til sluttet av profilen ble markant brutt ned og det ble vanskelig å holde formen på kulebanen.
Litt tidligere mot høyre og det tværet mer, litt rettere og det kom aldri tilbake. Så det ble å bearbeide løsninger med andre verktøy enn under trening. Med andre ord et annet scenario enn hva som var forventet eller håpet på.

Topografiutfordring som Mai snakket om.

Med disse endringen så ble også topografien mer og tydeligere i spill idag. Som «norgesvennen» Mai Ginge meget tydelig opplevde og snakket om når Heidi spilte på samme banepar som henne. Bane paret hadde en «spot» hvor kula fikk en ordentlig «dytt» innover hvis man kom inn i det området på feil måte. Gjordes feilen åt andre veien, for å komme vekk fra området, så forsvant sluttreaksjonen i banen.

Men disse utfordringene er like for alle. Og det er til syne og sist spilleren som må håndtere det.
Men som sagt, det ble litt annerledes enn hva vi hadde håp om under treningen.
Og når topografien kommer «mer i spill» minskes feilmarginer drastisk.

Heidi fikk aldrig loss strikene når spillet endret seg etter noen serier og det ble samtidig litt for mange tomruter de siste 4 seriene. Med under 80% fylte ruter så blir resultatet vanskelig å få høyt. Og når det de enkle sparene ikke fungere som de skal blir det ekstra tungt og vanskelig å ha helt 100 % tro på sitt eget spill. Og når man i tillegg blir straffet med splitt på kast som ikke er 90% så blir det en tung arbeidsoppgave.
Det var mye 9ere på Heidi idag så det manglet ikke muligheter. Men det ble med stang ut på de kastene som vi trengte strike å få litt flyt på under siste halvdel.
Men det er lagt ny plan for morgendagen og vi skal løfte spillet til den nivå som kreves for å gå videre.
Heidi hadde seriene 214, 172, 224, 214, 165, 156, 172, 150 som samlet ble 1467 og nåværende 22. plass med 78p opp til 16 plass og videre spill.
Leder gjør Tania Yusaf fra Skottland (1732p) føre Laura Marcham, England (1712p), Joline Persson Planefors, Sverige (1695p) og Denise Blankenzee fra Nederland (1684).

Glenn Morten opplevde forskjellen tydeligere fra start og hadde litt utfordringer de første 3 seriene med
å få riktig kulereaksjon. I slutten av 3. serien så ble det å gå til en løsning som innebar å lofte kula ut i banen med bra fart og rotasjon. Denne løsningen gjorde Glenn Morten mer komfortabel og han kunne finne strikerekkene. De siste 2 seriene kunne han gå litt tilbake til normalt spill og enda kontrollere kulereaksjone på en god måte. Til tross for noen utfordrende basepar så fikk han +115 på de siste 6 seriene og havnet på 1660p med seriene 195, 178, 170, 258, 190, 227, 235, 207 og gir for stunden en 12 plass.
Også Glenn Morten kunne ha hatt mer men ble «belønnet med» en hel del vanskelige kjegleoppstillinger i begynnelsen på de kast som var mindre bra.
Også Glenn Morten har en «oppdatert» plan for morgendagen.
Det er meget tett i resultatlisten så det blir en meget spennende dag i morgen. Fra 16. plass til 4. plass skiller kun 111p.

Med andre ord så blir det en spennende dag for begge spillerne i morgen.

Glenn Morten starter kl 9.00 på bane 7 og flytter venstre etter hver serie.
Heidi starter kl. 14.45 på bane 8 og flytter høyre etter hver serie.

Resultater

Livescore