• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Tore Torgersen vant GULL i All Events i VM

Tore Torgersen vant GULL i All Events i VM

Av Erik Garder / 2019-09-09

I 1999 vant Tore Torgersen gull i All Events i VM i Abu Dhabi. I dag 20 år etter vinner han gull igjen i samme øvelse i Las Vegas. Denne gang for veteraner. Det ble en spennende dag for både spillere og supportere når de 3 siste seriene av lagøvelsen skulle spilles. Tore lå på 4. plass foran dagens spill, og visste han måtte spille godt da selveste Mika Koivuniemi, Finland ledet med drøye 70 poeng på Tore. I tillegg var de andre også sultne på å vinne gullet som lå i topp 6. Her var det spillere fra USA, Sverige, Mexico, Australia og en finne til som jaktet gullet.

I første serien spilte også det norske laget bra, og Tore dro lasset med sine 224, det samme som Mika. Det ble 808 på 1. serien. (Ingar 210, Pål 195, Jan Helge 188) Så i serie 2 viste Tore sin utrolige styrke. Med 274 her tok han over ledelsen da Mika spilte 198. De andre holdt heller ikke følge med Tores storspill. Norge spilte 843 med Jan Helge sine 222, Pål med 175 og Ingar på 172.

Foran 3. og siste serie ledet Tore med 8 små poeng på Mika. Mika startet med splitt – spare og 7 striker, mens Tore startet med 4 striker – spare – 3 striker og spare. 10. ruten ville avgjøre, og her satte Mika splitt. Tore vant etter en utrolig spennende siste serie med strike – spare i 10. ruten. Tore spilte 247 og Mika 235. Seier og gull til Tore med 20 poengs margin.

I tillegg spilte Norge en veldig god 3. serie da Ingar endte på 234, Pål 204 og 194. Totalt 879 på serien og 4. beste resultat i dag med 2530. Herrene spilte seg opp til en fin 7. plass med 4860. Tore spilte 745 på sine 3 serier.

Etter Tore og Mika ble det bronse til Lennie Boresch, USA. Ingar ble nummer 21 og er med til Masterfinalen i morgen. Jan Helge var uheldig og ble nummer 25, kun ett poeng fra spill i Masterfinalen.

USA vant over finalen over Finland i lagøvelsen.

 

Seiersseremoni i All Events er i morgen, derfor kun dette bilde. Nytt oppdatert med medalje kommer.