• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  «Rent Særforbund»-status forplikter; kunnskap tilbys

«Rent Særforbund»-status forplikter; kunnskap tilbys

Av Per Iversen / 2019-09-20

Som forhåpentligvis de fleste er klar over, har NBF blitt sertifisert som «Rent Særforbund»  –  noe som selvsagt er helt naturlig, og viktig. Dette innebærer fokus på dopingproblematikk, inkludert informasjonsvirksomhet og opplæring. Dette har så langt medført at alle Team-spillere, støtteapparat, Forbundsstyret og Forbundskontoret har gjennomført e-læringsmodulen «Ren Utøver». Videre har Antidoping Norge (ADNO) vært tilstede og gjennomført presentasjoner både på vårt Forbundsting og på årets Sommerleir.

Det er selvsagt ønskelig, og nødvendig, at også den enkelte bowlingspiller, og klubbene, har et bevisst forhold til utfordringene rundt doping. I handlingsplanen som NBF har utarbeidet i forståelse med ADNO, er det skissert et krav til alle klubber med lag i Macron-ligaen om å gjennomføre e-læringsmodulen «Rent Idrettslag». I første omgang, det vil si for 2019/20-sesongen, er gjennomføring av «Rent Idrettslag» frivillig, men Macron-liga klubbene anmodes på det sterkeste om å gjennomføre opplæringen, som tar 1 – 2 timer.

Link til «Rent Idrettslag» finnes HER.

Det er selvsagt fritt frem også for alle andre bowlingklubber å gjennomføre denne opplæringen; den er interessant og tankevekkende uansett sportslig ståsted og ambisjoner.

Når det gjelder «Ren Utøver», er det en enkel opplæringsmodul som alle bowlingspillere anmodes om å gjennomføre. Det er mye god informasjon å hente her, nok en gang uavhengig av sportslige ambisjoner. Gjennomføringen tar cirka 30 – 40 minutter.

Link til «Ren Utøver» finnes HER.

Takk for forståelsen for en aktiv og forebyggende holdning til dopingspørsmål, og lykke til med gjennomføring av e-læringsmodulene.