• Home  / 
 • Nyheter
 •  /  En ny sesong står for døren, mye spennende aktivitet i tiden fremover

En ny sesong står for døren, mye spennende aktivitet i tiden fremover

Av Per Iversen / 2019-07-25

Forbundskontoret, og alle andre, er trolig fortsatt i sommerstemning, ikke minst som følge av det flott sommerværet som vi opplever i øyeblikket. Men bowlingmiljøet hviler aldri helt, og mye spennende vil skje i de neste månedene. Nedenfor følger en liten oversikt over aktivitet fremover, sett fra Forbundskontorets side:

 • Spilleoppsett for Landsligaen er snart klart  –  kan forventes neste uke. Første ligaomgang vil gå av stabelen i midten av september, deretter går det slag i slag. Det samme gjelder for Veteranligaen  –  som denne sesongen har samlet hele 89 lag, ny rekord!
 • Søknadsfristen for tildeling av Bredde/Integreringsmidler er 1. august. Det er ikke mottatt mange søknader så langt..
 • Alle lag i 1. og 2. divisjon Herrer, og 1. divisjon Damer, bes innbetale kr 8.000 til Reisefordeling, frist er som vanlig 15. august. Husk å merke innbetalingene med hvilke lag det gjelder. (Det sendes IKKE ut faktura.) Kontonummeret er: 1602.43.29651
 • Kretslagsturnering for U23-lag vil avholdes i Drammen 24. og 25. august. Det blir minst 10 lag, trolig flere. (Påmeldingsfristen er 1. august.)
 • Helgen før, 16. – 18. august, vil det arrangeres en felles treningssamling for Team Junior og Team U23. Samlingen vil avholdes i Oslo, og omfatte over 20 spillere. Trenerne Ulf Hämnäs og Peppe Engstrøm har det faglige opplegget, som i første omgang retter seg inn mot Nordisk Ungdomsmesterskap på Island medio november.
 • Forbundsstyret vil avholde sitt neste styremøte 10. – 11. august. Strategiarbeid og tiltaksplaner for de neste to årene står blant annet på agendaen.
 • Det uttatte laget til VM Veteran 2019 reiser til mesterskapet i Las Vegas i slutten av august. Lagleder/coach vil være Erik Garder. Han vil av kostnadsmessige årsaker også stille som norsk delegat på World Bowling-kongressen som arrangeres i byen i samme tidsrom. (Forbundsstyret vil på sitt augustmøte selvsagt gi Erik «bundet mandat» i de saker hvor det vil være naturlig.)
 • Uttak av nye Bruttotropper/Team vil gjøres senest 15. september.
 • NM Ungdom 2019 vil finne sted i Trondheim, 20. – 22. september. Arrangør er Munken BK. Invitasjonen vil foreligge i løpet av kort tid, forhåpentligvis i løpet av uken, dog senest mandag 29. juli.
 • Heidi Thorstensen og Glenn Morten Pedersen skal representere Norge både i ECC 2019 og World Cup 2019. De er begge erfarne spillere som har vært i den internasjonale  «hetluften» tidligere. Det blir spennende å følge dem begge denne høsten: «Make us proud!» NBF ønsker selvsagt lykke til allerede nå. (Hovedtrener Ulf Hämnäs vil være lagleder/coach i begge tilfeller.)
 • Påmeldingen til «Norwegian Open by Brunswick 2019» er godt i gang; cirka 150 spillere med over 300 starter er registrert så langt. Turneringen vil finne sted 4. – 13. oktober, på Lucky Bowl Veitvet. Ingen grunn til å vente med sin påmelding, puljene blir fort fylt opp.
 • Oppdatert versjon av NBFs Lov, etter Forbundsting 2019, vil foreligge senest 1. september. Delegater som var tilstede på Forbundstinget vil, som meddelt tidligere, motta faktura for aktuelle egenandeler i løpet av august.
 • Utlysning for søknader som NM-arrangører i 2021 vil offentliggjøres i løpet av august. Søknadsfristen vil være 1. november, og tildeling vil gjøres på FS-møtet 7. – 8. desember.

Dette til informasjon. Fortsatt god sommer, og velkommen til sesongen 2019/20!