Sluttstilling for kvalifisering til WC og Senior-VM

Av Per Iversen / 2019-05-06

Årets NM Single/Double er ferdigspilt, og NBF gratulerer selvsagt alle medaljevinnere. De to vinnerne av Kongepokalene vant også WC-kvalifiseringen, men det var jevnt og spennende helt inn. Blant damene fikk Heide Thorstensen, Frogner BK, 134 poeng, mens Åse Jacobsen oppnådde 128. I herreklassen trakk Glenn Morten Pedersen fra Drammen Tigers BK det lengste strået med 121 poeng, kun to poeng foran Tor Inge Jansen. Dette betyr at Heidi og Glenn Morten skal representere NBF og Norge både i ECC 2019 (European Champions Cup = nasjonale mestere), og i Qubica World Cup 2019. EEC arrangeres i Tyrkia 21. – 27. oktober, mens World Cup vil finne sted i Indonesia, 16. – 24. november. Utøverne vil ledsages av NBFs hovedtrener Ulf Hämnäs i begge tilfeller. NBF gratulerer begge spillere, og ønsker selvsagt lykke til når den tid kommer.

Senior-VM 2019 vil finnes sted i Las Vegas i begynnelsen av september. NBF dekker påmeldingsavgift og spilletrøyer, foruten kostnader forbundet med leder, som også i år vil være Erik Garder, Team Manager. Spillerne må, som under tidligere Senior-VM, selv dekke reise og opphold. De fire spillerne i hver klasse som har kvalifisert seg, gjengis nedenfor. Om noen av disse velger å trekke seg fra deltagelse, som følge av kostnadsbelastningen på egen privatøkonomi, vil NBF kunne ta ut nye spillere  –  basert på sportslig vurdering, ref kvalifiseringsreglementet. Detaljer rundt kvalifiseringsresultatene og reglement finnes HER.  Kvalifiserte spillere er:

Damer:

  • Ragnhild Kristoffersen, Arctic Strike BK
  • Roshild Jensen. Arctic Strike BK
  • Christin A Löfman, Solli BK
  • Tove Walstad Fosseide. Trondheim BK

Herrer:

  • Øyvind Harang, Solli BK
  • Tore Torgersen, Trondheim BK
  • Pål Sigurd Romskaug, Briskebyen BK
  • Jan Helge Johnsen, Polar Team BK

NBF ønsker selvsagt også spillerne lykke til i Senior-VM 2019 når det hele settes i gang i Nevada. Det vil dessuten tidlig i 2020 arrangeres det første offisielle ETBF-mesterskapet for seniorer = Senior-EM 2020. Det nye Forbundsstyret vil på sitt møte 1. juni fastsette kriterier for deltagelse i dette mesterskapet, både sportslig og økonomisk. ( Senior-EM 2020 vil gjennomføres i Wien, 24. januar – 2. februar.)