Heidi Thorstensen vant årets NM på Hamar

Av Erik Garder / 2019-05-05

Det ble Heidi som vant årets NM og Kongepokal. Hun gikk inn i finalen med 52 poengs ledelse, og den gav hun aldri fra seg. Til slutt vant hun med 110 poeng.

Det startet med mye bra spill, og spesielt Nora Kjellås imponerte med å spille 240 og 279 på de 2 første seriene. Det er også ny norsk rekord på 2 serier for juniorer = 519. Med det resultatet var hun oppe i topp 3. Flere hadde gode serier, men det hjalp lite opp mot Heidi som fortsatte med godt spill.

Andrea E Hansen som er tilbake i godt slag jaktet også på en pallplass. Hun spilte jevnt og godt hele veien og øynet en topp 3 plassering. Åse Jacobsen som gikk inn i finalen som nummer 2 spilte også bra, og prøvde å forsvare sin plassering. Grethe slet litt med å få god flyt. Mariann Kleiven kjempet også bra, men hadde for langt opp til en medalje plass noe som også var tilfelle for Grace Kristiansen. Karoline Fjellstad fikk lite til å stemme i finalen.

Inn i siste serien var Heidi`s seier klar, men Åse og Andrea kjempet om sølvmedaljen. Begge spilte godt, og Andrea klarte å vinne sølvmedaljen med 2 poengs margin til Åse. Andrea spilte 259 og Åse 235. I tillegg vant begge sine kamper, Åse mot Heidi og Andrea mot Grethe.

Heidi spilte 1590 på sine 7 serier pluss bonus og Andrea 1580 pluss bonus. Åse også god med 1535 pluss bonus på 3. plass. Nora som endte på 5. plass spilte over 1500 med 1512. Nora satte 3 norske rekorder til i finalen. På 4 serier spilte hun 939, 5 serier 1150 og 6 serier 1521.

På premieutdelingen ble det utdelt Storbowler og Superbowler merker. Heidi ble tildelt Superbowlermerket og Jeanett H Johansen, Andrea E Hansen og Åse Jacobsen Storbowlermerket. I tillegg vant Heidi WC kvalifiseringen.