Glenn Morten Pedersen vant NM og Kongepokal på Hamar

Av Erik Garder / 2019-05-05

Glenn Morten storspilte under finalen i årets NM. Han lå på 2. plass foran dagens spill kun 10 poeng etter Tor Inge, og de fulgte hverandre tett på de 3 første seriene. Tore Torgersen kjempet også i toppen da.

Med 1240 etter 5 serier ledet Glenn Morten med 100 poeng ned til Tor Inge og 137 til Tore T. Videre nedover på listen var det veldig jevnt. Så i 6. serien kom det nok en 299 serie i mesterskapet, denne gang av Max Østbergh. Med det resultatet raste han oppover på listen for han hadde også spilt 279 i 3. serien. 6. serien inneholdt også 2 x 259 serier spilt av Lars-Christian Nygård og Morten Vestneshagen. Det virket som om alle prøvde å melde seg på i medaljekampen etter tur, og på plassene bak nummer 1 ble det byttet om hele tiden…spennende var det for alle som var til stede i hallen.

Det var kun Glenn Morten som klarte å holde et veldig høyt nivå hele tiden, og han gjennomførte finalespillets 11 serier med 240 i snitt. Han så seg aldri tilbake etter sin solide start.

Det ble allikevel spennende inn i de par siste seriene da det var åpent om hvem som ville komme på plassene bak GM. Det var også spennende mellom GM og Tor Inge om hvem som ville gå av med WC seieren da NM var siste turnering i den kvalifiseringen. Før siste serien skulle spilles hadde både Morten Vestneshagen, Thor Krstian Østlie Solberg, Tor Inge Jansen og Lars-Christian Nygård sjansen på en 2. eller 3. plass. Det ble Morten og Thor Kristian som klarte det etter sine serier på 234 og 237 og ble populære medaljevinnere.

De fleste spillerne hadde sine gode serier i løpet av finalen, og det er verdt å merke seg navn som Max Østbergh, Thor Kristian Østlie Solberg og Morten Vestneshagen som imponerte mange i løpet av NM dagene. Morten hadde i tillegg hallens største supporter gjeng av de andre spillerne fra Molde. De støttet godt opp om både dame og herre spillerne, veldig hyggelig å se !

Glenn Morten vant også WC kvalifiseringen etter seieren i dag. Så ble det også utdelt hedersmerker i herreklassen. Glenn Morten ble tildelt Superbowler merket, og Georg Skryten og Jonas Dammen fikk Storbowler merket.