Diverse resultatoppdateringer: WC-kval 18/19, Macronligaen etc

Av Per Iversen / 2019-04-01

Etter nylig gjennomføring av to turneringer med status som «WC-kval»  –  Briskebyen Open og Munken Open  –  og med siste ligarunde rett foran oss, synes det naturlig med en liten sportslig oppdatering:

I konkurransen om å bli Norges deltagere i World Cup 2019 er intet avgjort! Det er for det første jevnt i sammendraget, og som følge av at 4 av 5 konkurranser skal telle, er det mange spillere som har muligheten = NM i Hamar vil avgjøre i begge klasser.

Etter 4 turneringer leder Heidi Thorstensen i dame-klassen med 106 poeng, rett foran Åse Jacobsen og Grethe W Fosseide med henholdsvis 104 og 97 poeng. Kampen blant damene står mellom disse tre Team Norge-spillerne. Dette blir spennende helt inn!

I herreklassen har Tor Inge Jansen føringen med 95 poeng, foran Christer Aker med 79 poeng. Glenn Morten Pedersen (76 poeng), Jonas Dammen (68 poeng) og Alexander Beck (62 poeng) er også absolutt med i kampen. Her vil strykning av 5. turnering for noen spillere faktisk kunne bli avgjørende = stillingen er jevnere enn den ser ut ved første øyekast.. (Dette også med tanke på at det deles ut hele 50 poeng til vinneren og 41 poeng for 5. plass i NM.)

Senior-VM har en egen kvalifisering, hvor det inngår 6 turneringer. Her teller alle turneringer = ingen strykninger, og ingen krav til antall tellende turneringer; den totale poengsummen etter 6 turneringer vil avgjøre. Også her gjenstår kun NM Single/Double 2019. Det er en rekke spillere som kjemper om de fire øverste plassene (som automatisk gir mulighet for deltagelse i Senior-VM 2019) i begge klasser, se poengstillingen HER.

Vi er dessuten kommet frem til siste runde i Macroligaen, kampene spilles førstkommende helg, nærmere bestemt søndag 7. april, kl 13. (Alle kamper spilles samtidig. Kun Arctic Strike som er ferdigspilt, i dameklassen, som følge av 7 lag i denne avdelingen.) Det vil komme en mer omfattende oppsummering av ligaspillet 2018/19 neste uke. Men allerede her og nå kan selvsagt Solør BK gratuleres med seieren i Macronligaen Damer. Godt spilt, og morsomt at klubben har så mange unge spillere på dette damelaget.

I herreklassen er intet avgjort: Solør BK og Trondheim BK kjemper om gullet. Lagene har like mange kamppoeng, mens Solør BK har to banepoeng mer inn i siste runde. Begge lag avslutter med lokaloppgjør, i hvert fall i Trondheim: TBK har hjemmekamp mot Munken BK. Solør BK må ta den korte turen til Hamar for å møte Briskebyen BK. Førstkommende søndag blir følgelig spennende og interessant for mange i Bowling-Norge. Herlig, slik det skal være!

NBF ønsker alle aktuelle lag lykke til med siste serierunde, og ser også frem til NM Single/Double 2019. (Husk påmeldingsfristen: 5. april.)