• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Rapport etter første 8 serier, Qubica/AMF World Cup 2018

Rapport etter første 8 serier, Qubica/AMF World Cup 2018

Av Per Iversen / 2018-11-07

Første dags spill er gjennomført, og de norske spillerne ligger henholdsvis på 16. plass (Jonas Dammen), og 19. plass (Heidi Thorstensen). Det er amerikansk ledelse i herreklassen, mens Latvias meget gode spiller leder blant damene. Fullstendige resultatlister etter 8 serier gjengis nedenfor. (Den fullstendige damelisten = alle serier, som PDF  –  er i skrivende stund dessverre ikke lagt ut av arrangør, selv om spillet ble avsluttet for flere timer siden. Listen for damene er derfor litt annerledes enn herrelisten.)

Resultatliste Herrer etter 8 serier

Resultatliste Damer etter 8 serier

Nye 8 serier skal spilles onsdag; Heidi vil starte kl 17.30 norsk tid, mens Jonas skal i ilden kl 22.30. Det skal totalt spilles 24 serier, før feltet reduseres til 24 spillere i hver klasse.

En pussighet verdt å merke seg: Sverige stiller ikke med deltagere i årets World Cup.. Det gjør heller ikke Danmark, men det er ikke så uvanlig. Sverige pleier dog absolutt å være med, så dette er litt spesielt. (Finland og Island deltar.)

Coach Ulf har som vanlig sendt en «faglig» rapport fra spillet  –  den gjengis nedenfor.

«Jonas startet dagen med 258 p og et stabilt spill. I serie 2 fikk vi raskt flytte innover i banen, og allerede etter noen ruter hadde vi gjort en 6-2 forflytning for å få korrekt kulereaksjon. Høyrebanen ble det ytterligere en 3-1 forflytning på for å få litt mer trygghet. Etter forflytningen i andre seriene stabiliserte seg banen, og justeringene ble litt mindre og gjort litt forskjellig på de ulike banene. Med den tøffe profilen som ligger, så er det mentalt meget krevende og det finnes meget liten margin for feil. Og det finnes heller ikke noe rom for noe annet enn 100% fokus, noe som merkes og synes noen ganger.
Ved litt slakk i fokus og utføring, kommer det raskt en ubevisst overkompensasjon andre veien, men vi kom oss som regel ut av det helt ok. De siste 2 seriene ble meget krevende, og vi opplevde en hel del flyt i nest siste serien, som ble godt tatt vare på. Vi kommer å justere noen overflater for å ha flere alternativer til onsdagens spill.
Jonas serier ble: 258, 212, 209, 193, 222, 219, 224, 173 som ga 1710 p og en foreløpig 16. plass.

Heidi hadde utfordringer med å få til samme kulebane i begynnelsen som følge av at vi opplevde banene som «mykere» og ikke på langt nær så «konkrete» som ved offisiell trening. Men etter litt justering så det bedre ut, og Heidi fikk litt mer tillit til banene. Men det var meget krevende, og Heidi fikk ikke noe gratis. Også Heidi fikk føle på at det var meget små marginer. Og dessuten hvor utfordrende det er når det ikke finnes noen marginer som gjør at man kan slippe ned på fokuset. På samme måte som for Jonas flyttet seg spillet lengre og lengre venstre, dog ikke like drastisk, og det uten at banen åpnet seg, slik at det ble å spille meget «trangt» til tross for spillet langt inn. Å til slutt være inne ved stav 15-16 uten å kunne spille kule for mye til høyre, setter det mentale spillet, i tillegg til det spilletekniske, på meget store prøver. Heidi spilte seriene: 201, 203, 190, 234, 199, 181, 182 og 201 som ga 1592 p og en foreløpig 19. plass.»