• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  En meget god norsk dag i World Cup

En meget god norsk dag i World Cup

Av Per Iversen / 2018-11-08

De norske spillerne viste begge flott spill på dag to, og ligger meget pent plassert etter 16 serier. Heidi Thorstensen er nummer 6, mens Jonas Dammen holder 10. plassen. Nettstedet «Bowlingdigital» har utmerket «on-site» dekning fra mesterskapet, sjekk gjerne ut ulike oppslag fra årets World Cup på:

https://www.bowlingdigital.com/

Fullstendige resultatlister etter 16 serier gjengis dessuten helt nederst i denne artikkel.

De siste 8 innledende seriene blir spilt kl 17.30 norsk tid torsdag (Herrer), og kl 23.00 (Damer)

Rapport fra Coach Ulf gjengis nedenfor:

«Vi forventet oss en litt annerledes bane på morgenen for Heidi, og det var det. Ikke akkurat hva vi forventet fra start, men vi var jo forberedte på at det skulle være litt annerledes så det gikk egentlig bra. Det er utfordrende å få den kulereaksjonen som vi ønsker oss, men med ett samlet spill og bra fokus fikk vi til to bra serier fra start. I tredje serien ble vi utsatt for et banepar som var meget annerledes, og uten å kunne reparere noen tomruter så ble det dagens laveste serie. Med noen små endringer så var vi «ovenpå» igjen, og etter å ha gjort et «ulogisk» kulebytte (sammenlignet med kule reaksjonen fra tirsdagen) så fikk vi løs kjeglene og kunne avslutte de siste 3 seriene med 673 pinner. Med seriene 222, 214, 177, 203, 196, 244, 216 og 213 så fikk Heidi i dag 1685 p. Hun er totalt +77 over par, og på en 6. plass med 139 poeng ned til cutten for topp 24. Og med 29 poeng ned til 9. plassen blir det meget spennende i morgen ettermiddag når Heidi skal spille de avsluttende 8 seriene i kvaliken.

Jonas fikk en meget bra start, og vi fikk bra kontroll og en bra kulereaksjon fra begynnelsen. Med flere spillere som valgte samme spilleområde og kulebane i dag, sammenlignet med gårsdagen, ble det mindre forandringer og vi kunne følge med logisk. Det var først i 5. serien som vi begynte å føle på at det var «mange om spillelinjen» i dag og Jonas greide, med flere meget bra kast, å «redde» inn serien til 199 p. Men dette var på samme banepar, 49/50, som Heidi hadde utfordringer, så vi håpet på at det var mer banen som skapte problemene og ikke oljeprofilen. Etter at vi fikk flyttet til det siste baneparet, 55/56, så ble det raskt klart at det ikke bare var baneparet som var utfordringen i den tidligere serien tidligere, men heller at banen hadde begynt å «ta slutt» for vanlig spill. Men etter å ha gått enda lengre til venstre i banen, og så fikk vi tilbake en bra kulereaksjon og etter noen justeringer i teknikk, så ble det igjen mer stabilt spill. Jonas avsluttet meget sterkt på bane 7/8 og med et par kast hvor vi hadde kjeglene med oss, avsluttet han med sterke 264 p. Med seriene 223, 244, 217, 245, 218, 199, 169 og 264 ble det meget gode 1779 p. Totalt er han +289 p over par. Med dagens spill arbeidet han seg opp til en meget bra 10. plass og har 197 p ned til første cutt (topp24) og kun 10 p opp til topp 8. Så det blir en meget spennende dag også for Jonas på torsdag.

Nevnes kan at kanadieren Ryan Reid har gjort mesterskapets første, og hittil eneste, 300 serie i dagens siste serie.

Resultatliste Damer etter 16 serier

Resultatliste Herrer etter 16 serier