• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Begge de norske spillerne kjemper om Topp 8 plasseringer

Begge de norske spillerne kjemper om Topp 8 plasseringer

Av Per Iversen / 2018-11-09

På fredag spiller begge de norske spillerne samtidig, kl 17.30, norsk tid  –  og de kjemper begge om å gå videre til Topp 8, etter å ha greid første «cut» = Topp 24! Særlig Heidi Thorstensen har kort vei inn i Topp 8, og dermed videre spill  –  men også Jonas Dammen har gode muligheter, forutsatt en bra dag på banene i Las Vegas. Våre spillere ligger henholdsvis på 10. og 11. plass, så dette blir riktig så interessant.

Nedenfor gjengis resultatlistene etter 24 serier, og dessuten «coach-rapporten» etter innsatsen den tredje spilledagen. Alle bowling-interesserte i Norge krysser fingrene, og håper på gode nyheter fra Las Vegas gjennom fredagskvelden norsk tid. Dette blir forhåpentligvis morsommere og mer spennende enn Gullrekka på TV!

Resultater Damer etter 24 serier

Resultater Herrer etter 24 serier

«Det var en tyngre dag i dag som innehold tekniske feil i spillet og et mer usikkert spill.
Jonas startet meget godt, og det ble kanskje litt ubevist lavere fokusnivå grunnet den gode starten. Med det kom et mer usikkert spill og et ikke fullt så godt teknisk spill.Det var med andre ord et slit hele dagen, og det var vanskelig å få til det store spillet som han oppnådde dagen før. Og når vi ikke fikk til den kulereaksjon som vi håpet, ble det vanskelig å få noen strikerekker. Med litt for «lang» avstand i kvalitet på de gode og dårlige kastene så ble det vanskelig å få kjent ordentlig på endringene i banen, og vi var til tider i etterkant på forandringene.
Med seriene 247, 195, 202, 179, 199, 203, 234 og 183 ble dagens resultat 1642 poeng, og Jonas er fortsatt meget godt plassert på en bra 11. plass, med 133 pinner opp til 8. plass.

 Heidi kom aldri riktig inn i spillet i dag og vi slet med å få en pålitelig kuleraksjon som vi kunne arbeide med. Og når ikke kulereaksjonen ga den respons som må til for å få stabilitet og trygghet, så kom også variasjoner i kastene som ikke gjorde ting enklere. I dag var det mye «stang ut» på kjeglefall, noe som det ofte blir når spillet blir mer anspent og forsert. Så det ble en meget tøff og krevende ettermiddag som tok mye krefter, både fysisk og psykisk. Med seriene 189, 198, 203, 205, 194, 189, 189 og 167 så ble det 1534 poeng, og Heidi er nå på en god 10. plass med kun 9 pinner til 8.plassen.

 Fredagens spill starter 8.30 lokal tid for både Jonas og Heidi. De spiller altså samtidig. Det blir en meget spennende formiddag her i Las Vegas, og vi håper vi får til bedre kulereaksjoner og litt mer «attakk» i spillet slik at kjeglene faller vår vei igjen.»