Oppsummering av serierunde 2

Av Per Iversen / 2018-10-03

Det nedenstående er skrevet av Frank Selvåg, og sakset i sin helhet fra hans nettsted «BowlingNytt». Dette er et prøveprosjekt, og NBF mottar gjerne innspill og synspunkter på denne løsningen.

I Macronligaen for herrene fikk Mascot besøk av Glåmdal. Dagen før var de på besøk i oljebyen og fikk med seg 0 poeng mot Cross.

Bare 3 serier av hjemmelagets 18 var på under 200 i denne kampen. Bortelaget hadde 5 av 18.
Til tross for høyt spill fra begge lag karret Mascot med seg alle poengene til slutt, men de måtte kjempe inn til siste slutt. 6-2 ledet hjemmelaget før siste serie og de klarte det siste poenget i den siste serien for å vinne 7-5.

Ringerike har hatt en spillerflukt man sjeldent ser og må trolig belage seg på å kjempe for å beholde plassen etter denne sesongen. Hjemme mot Briskebyen ble det stygge sifre da de tapte 11-1 og står med 3 tap på 3 kamper.

LES: Lørdagens serierunde

I Oslo dro gullgutta fra Flisa for å møte Solli.
Revansjelystne fra tapet dagen før mot Briskebyen åpner de trått mot Solli.
I serie to slår de på turboen og vinner 4-0 før de spikrer seieren 8-4 i den siste.

Etter å ha vært i Oslo setter de seg i Volvo 240en og setter GPSen i retning Hønefoss.

Veldig jevn kamp mellom Ringerike og Solør som med litt marginer kunne bikket den andre veien. Hjemmelaget vinner totalen i serie 1 med 3 poeng, men møter oppoverbakke i serie 2.
I den siste serien er de jevngode og Solør vinner kampen 6-5.

Solli BK fikk besøk av Briskebyen i den siste kampen denne runden. Bortelaget vant de to første seriene 3-1 og hadde et godt utgangspunkt inn til siste serie med sikret uavgjort.

En god serie av Daniel Bergstrøm og John Fossum var nok til at de vant sitt poeng og tok totalsummen. 8-4 til Briskebyen.

Se alle resultatene på bowling.no

I Macronligaen for damene tok TBK samtlige banepoeng i kampen mot Fyllingen. Det nærmeste bortelaget var et banepoeng i denne kampen var i serie to da de var 37 pinner unna på et av parene.

En kamp som kan beskrives som et stykke under hva Fyllingen kan by på, men også en oppvisning fra hjemmelaget som er veldig gira på å havne foran Frogner på tabellen denne sesongen.

Tromsø var destination for Glåmdal og Solør. Arctic Strike split mot Glåmdal først – En kamp som ser litt spesiell ut på resultatblokka: 1-2, 3-0, 0-3 og 3-0 ble til en 7-5 hjemmeseier.

Jevn første serie, men så har hvert av lagene annenhver serie.

Også i kampen mot Solør ble det spesielt serie for serie: 1-2, 2-1, 1-2 og 2-1 og kanskje på papiret den mest fortjente poengdelingen på lange stunder. Det var riktig nok noen serier som var jevne, så det er ikke mye som skulle til for å bikke alle poengene til et av lagene.

Se resultatene på bowling.no

1. divisjon herrer ledes av Stord etter denne serierunden. De vant begge sine kamper mot Trondheim 2 og Molde ganske komfortabelt 10-2 og 9-3.

Mot TBK var kampen over etter 2 serier – Da ledet Stord 8-0 og kunne begynne å tenke på neste kamp. Også mot Molde fikk de 2 poeng. De vant hver serie 3-1 og står med 4 poeng på 4 kamper.

Molde og TBK 2 tok så turen litt lengre nord for å møte Askøy. Molde gjorde en svært akseptabel sisteserie for å dra i land en 7-5 seier mot en av seriens opprykksutfordrere.
Også TBK vant mot Askøy. De sikret seg uavgjort etter 2 serier og fullførte i den siste serien med 2 jevne banepoeng.

Rana er tilbake i 1. divisjon etter to sesonger i Macronligaen. Hjemme mot Larvik og Vepsa fra Kristiansand ble det litt tyngre enn de håpte på.I begge kampene delte lagene poengene 6-6 og Rana slapp motstanderen til i den siste serien – Veldig ulikt av krigerne fra Mo.

Se alle resultatene fra 1. divisjon.

PS!
Skriblerier om seriespillet var tidligere på NFBs sider. Som et prøveprosjekt ut året vil BowlingNytt samarbeide med NBF om dette på bowlingnytt.no.