Grethe videre til finalespill – topp 16.

Med et meget stabilt spill i alle 8 serier klarte Grethe å krabbe seg oppover i resultatlistene.
Med 35 p ned til 17 plass klarte Grethe å sikre seg videre spille blant de topp 16.
Det utviklet seg til å bli en meget spennende ettermiddag og kveld for oss. Etter at Grethe tok inn poeng og avanserte plasseringer sakte men sikkert økte spenningen.
Og med Grethes stabile spill, som manglet strikeføljdene, ble mange av motspillerne klare over at Grethe hadde all intensjon om å være med videre.
Baneforholdene ble litt annerledes når flere spillere valgte å spille trangere og det var fler på samme sted i banen. Det var noe som spesielt Mai Ginge Jensen nevnte når jeg snakket med henne på hotellet. Hun hadde store vanskeligheter med å få en bra kulereakson idag.
Etter 4 serier ble det klart for meg at hvis vi kunne holde den østerrikske storspilleren Ivonne Gross bak oss så skulle vi kler videre spill.
Siste serien ble meget spennende men Grethe hadde det hele mer under kontroll enn hva hun var klar over. Etter et taktisk kulebytte innfor den siste serien fortsatte Grethe med et bestemt og godt spill. Til tross for at hun stilte 7-9  splitteni første ruten på en supertreff ble hun ikke stresset uten vi arbeidet oss tilbake systematisk.
Med en fantastisk spare av 4-7-6-9-10 i slutten av serien så var avansementet klart innen vi var ferdige med 10. ruten.
Den eneste spilleren som gikk forbi Grethe i siste serien var Christina Kappatou fra Hellas. Og det kom ikke som en overraskelse på oss da hun hadde funnet en meget bra kulereaksjon og en meget god spillelinje som ga henne 95p over på de siste 4 seriene.
Mens Astros Petursdottir fra Island storspilte de siste 3 seriene og klarte seg videre spilte seg Louise Roberts fra Wales på samme måte vekk fra videre spill. Ivonne Gross klarte heller ikke å ta seg in blant topp 16 uten ble første utafor på 17 plass.
Dagen serier på Grethe ble: 222, 211, 180, 210, 186, 202, 203 & 191. Totalt: 1605p

Finske Eliisa Hiltunen storspilte idag og er i ledelse føre Mai Ginge Jensen, Danmark, og Solene Goron fra Frankrike.
Sluttelige resultater etter 16 serier finner dere her.

Grethe spiller neste 8 serier på Lørdag kl 9.00. Det er langt opp  men det finns mulighet hvis vi kan begynne å få litt strikerekker.

Fredag kl 13.30 spiller Jonas sine neste 8 serier for å nå topp 16.