• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  European Champions Cup 2018 starter i dag.

European Champions Cup 2018 starter i dag.

Av Erik Garder / 2018-10-23

Så er det klart for ECC i Langen Tyskland. Mesterskapet spilles denne uken med offisiell trening i dag, og med første 8 serier i kvalifiseringen i morgen. Det skal spilles 2 x 8 serier i kvalifiseringen, og deretter går topp 16 videre til 8 serier til. Så er det topp 8 etter 24 serier som spiller 4 serier, og etter det går topp 3 til finalespill. Det er med 40 nasjoner hvor det er 37 damer og 38 herre spillere. Mange gode navn sammen med våre 2 debutanter i denne type mesterskap. Grethe W Fosseide og Jonas Dammen reiste til Tyskland i går sammen med coachen Ulf Hämnäs. De har funnet seg godt til rette og er klare for å gi alt.

I dameklassen er nok Mai Ginge Jensen, Danmark den store favoritten, men vil nok få hard motstand fra Sverige som har med tittelforsvarer fra i fjor Felippa Persson og årets svenske mester Annie Thorell. Man må heller ikke glemme Nadine Geissler, Tyskland, Solene Goron, Frankrike og Ivonne Gross fra Østerrike. Samtidig vil det helt klart også denne gang komme ukjente spillere opp i toppen.

I herreklassen er det også en dansk spiller som er blant favorittene, Jesper Agerbo. Han vil få hard motstand fra Mats Maggi, Belgia, Maximilien Fialon, Frankrike, Alan Bride, Irland, Daniel Vezis, Latvia, Viktor Danielsson, Sverige og ikke minst hjemmehåpet Bodo Konieczny. Så dukker det nok noen ukjente spillere fra øst Europa i tillegg.

Oljeprofilen kommer på Manager Meeting som en nå på formiddagen. Bowlingforbundet ønsker Grethe og Jonas sammen med Ulf lykke til !

Mesterskapslink

www.bowling-ecc2018.eu