• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Dame-EM fortsetter: Norge kjemper om plass i Masters-finalen

Dame-EM fortsetter: Norge kjemper om plass i Masters-finalen

Første del av lagkonkurransen, 5 spillere, er ferdig. 3 serier er spilt, og 3 serier gjenstår på fredag. Overraskende nok leder Nederland halvveis. Storfavoritten Sverige hadde en forferdelig dårlig 1. serie, men kom seg etter hvert opp på 2. plass. Nina Flack storspilte, og er nå på 2. plass i All Event, foran 3 andre svenske spillere, men bak danske Mai Ginge Jensen. Det blir spennende å se om Sverige greier å knipe flere gullmedaljer på fredag, eller om Nederland og/eller Mai vil holde unna!

For de norske spillerne ble det nok en dag på det jevne, poengsummene imponerer dessverre ingen. Heidi Thorstensen spilte 576 på sine 3 serier, mens Åse Jacobsen var rett bak med sine 574 poeng. Det holdt til henholdsvis 8. og 10. plass av de spillere som ikke inngikk i selve lagøvelsen.

I All Event ligger Åse på 23. plass og kjemper følgelig om en plass blant Topp 24 = spill i Masters-øvelsen på lørdag. Åse har 4.149 poeng, mens spilleren på 25. plass har 4.142 pinner. Samtidig er det bare 11 poeng opp til 20. plass. Så her kan alt skje i de siste 3 seriene  –  stå på, Åse! Heidi ligger dessverre trolig for langt bak med tanke på spill siste dagen, på 39. plass, med 4.046 poeng.

Nedenfor gjengis trener Ulf sin opplevelse av dagens spill. Han er fortsatt optimistisk, og ser lyspunkter bak resultatene. Det er åpenbart derfor noen personer er topptrenere, mens andre bare refererer og ellers jobber som GS..

«Det gode tekniske spillet var på også i dag. Fravær av strike-rekker var også tilstede. Dette medførte at det var vanskelig å komme opp igjen etter tomruter. På samme måte som i går ble tomrutene samlet, og det var meget utfordrende å ta igjen disse. I dag hadde svenskene utfordringer som de ikke hatt tidligere, og det forsterker inntrykket av at forholdene endrer seg for hver distanse. Men det er endog med en god følelse vi står overfor de neste 3 seriene, da vi har en bedre teknisk utførelse som gir grunn for optimisme. Jentene håndterer det hele bra, men som de enkelt konkluderer: det nærmeste vi har vært disse forholdene tidligere, var under årets NM på Veitvet. 

Nå skal vi gjøre et par taktiske endringer som vi har stor tro på kan utgjøre en forskjell de siste 3 seriene. Så vi går inn i siste del av spillet med gode forhåpninger om å kunne avslutte lagøvelsen på en meget god måte.»

EM-resultatene finner du her.