Dame-EM er ferdigspilt for Norge

Det ble dessverre ingen norske damer til Masters-finale. Rapporten fra Ulf Hämnäs sier det meste:

«Til tross for at vi fikk planen å fungere fra start, med en bra kulereaksjon og marginal, klarte vi ikke å fullføre dagen som vi håpet. Dessverre så fungerte ikke spillet de siste to seriene før Åse. Etter en bra første serie så kom noen kast hvor det tekniske låste seg og det tok litt for lang tid innen vi kom ut av den situasjonen. Når vi dessuten ikke fikk med oss strikene når vi gjorde riktig, så ble resultatene ikke hva vi trengte. Uten strike ble det for tungt med noen tomruter. Til slutt manglet det 25 poeng for Topp 24 og Masters-finale. Heidi klarte ikke å samle opp spillet som vi hadde håpet på, og når banene endret seg, kom vi litt på etterskudd med endringen. Konsekvensen av for mange tomruter, og fremfor alt mangel på strike, skaper ingen god arbeidsro. Akkurat nå er det, noe som sier seg selv, en skuffelse som ligger over oss. Men det er en prosess som er startet, og vi tar med oss mye lærdom fra dette mesterskapet som vi kommer å benytte i det videre arbeidet. Om noen timer, eller innenfor de nærmeste dagene, så har tankene samlet seg og vi løfter blikket fremover.»

I lagkonkurransen holdt Nederland unna, og vant kvalifiseringen foran Tyskland, med storfavoritten Sverige først på 3. plass. Siste finalelag ble Finland. Det blir spennende å se om Sverige takler presset i semifinale mot Nederland. Dessuten er det noe spesielt med Finland og lagspill…

Danske Mai Ginge Jensen vant All Event, foran tre svensker. Det blir åpenbart en spennende og interessant Masters-finale på lørdag, altså uten norsk deltagelse. Åse Jacobsen ble til slutt nr 31 etter fire øvelser og 24 serier, mens Heidi Thorstensen ble nr 54. Dette er selvsagt skuffende, men Norge kommer sterkere tilbake  –  det er helt klart målsetningen!

EM-resultater finner du her.