• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Dame-EM: De norske spillerne fortsetter å kjempe på

Dame-EM: De norske spillerne fortsetter å kjempe på

Av Per Iversen / 2018-06-13

De to norske spillerne er ferdige med sitt Trios-spill, 6 serier. De deltar selvsagt ikke i selve Trios-konkurransen, men spiller sine serier med tanke på All Event. Åse Jacobsen ble best av spillerne utenfor Trios-konkurransen i sin pulje med 1.168 poeng. Heidi Thorsten spilte 1.125. Sverige leder selvsagt også Trios-konkurransen så langt, men halvparten av lagene har ikke spilt sine siste tre serier, inkludert det andre svenske Trios-laget…

I All Event ligger Åse på 13. plass (3.575 poeng), mens Heidi er nr 23 med 3.470. Spesielt Åse bør kunne oppnå Topp 24 når lagspillet og siste halvdel av Trios er ferdigspilt,  men heller ikke Heidi er sjanseløs med tanke på spill i Master-finalen. Selv om Sverige dominerer mesterskapet totalt, er den beste spilleren så langt danske Mai Ginge Jensen. Hun har imponerende 3.992 etter 18 serier, et snitt på 222!

Coach Ulf Hämnäs gir selvsagt heller ikke opp, nedenfor gjengis hans rapport fra Trios-spillet. NBF ønsker spillerne lykke til med de neste 6 seriene, som vil avgjøre eventuell deltagelse i Master-øvelsen som avslutter mesterskapet på lørdag!

Fra Ulf: «Dagens spill var det absolutt beste som jentene har gjort rent teknisk hittil. Til tross for det beste tekniske spillet så ble det ikke de store tallene, men det gjenspeiler seg også i de andre lagenes resultater. Det ble vanskeligere å få løs striken i dag og det ble mye mer hjørnekjegler. Strike-rekkene uteble med andre ord. Vi var bedre på å fylle ruter og hadde bedre første kast «count». Dette medfører selvfølgelig at det var mindre med åpne ruter. Så dette var et trinn i riktig retning. Et solid spill som var verdt mer poeng, men nå er det nå sånn. Både Åse og Heidi har topp 24 innenfor rekkevidde, hvor Åse har beste utgangsposisjon når vi nå går inn i 5-mannslag. Det er ytterligere en annen rytme, og jeg tror det kan være fordel for jentene. Normalt så synker resultatnivået med flere spillere på hver bane, og jeg er overbevist om at dette blir meget interessant de neste 6 seriene. Når jentene nå tar med seg dagens følelse inn i «5-manna», så kan mye skje. Det er bara å bite sammen og fortsette å jobbe på den måten vi gjorde i dag. Riktig mental innstilling og bra fokus på arbeidsoppgavene.»

Resultatene fra EM finner du her.