Siste serierunde 2017/18

Det er spenning i bunnen før siste serierunde!

Macronligaen herrer

Glåmdal – Briskebyen
Begge lag er trygge til neste sesong, det som står igjen av sesongen er hvem som ender på 6. plass og 7. plass.

Mascot – Trondheim
Litt som står på spill for TBKs del i denne kampen. De kan gå fra gullkamp for noen serierunder til bronseplass om alt skulle butte i mot. Mascot kan stjele 4. plassen til Ringerike BK.

Rana – Munken
Rana BK er dessverre for langt unna til å ha noen sjanse til å berge, men de kan bidra til at munkene blir med dem ned med seier her. Munken BK må ha seier her for å være sikret å unngå nedrykk. Med uavgjort eller tap venter det noen nervøse minutter for å få resultater fra Hønefoss.

Ringerike – Larvik
Larvik BK er i vinden og har tatt poeng jevnt og trutt på nyåret. De kan snike seg forbi Munken BK, alt etter hva resultatet i Rana blir.

Solør – Solli
Seriemesterne vil gjerne avslutte sesongen med fest for de som tar turen til hallen. Motstanderen er gira på sølvmedaljer og kommer til å gi alt i denne kampen.

Macronligaen damer

Arctic Strike – Frogner
Seriemesterne reiser til Tromsø denne helga. Arctic Strike BK bør ha poeng i denne kampen for å få medalje. Solør BK og Fyllingen BK ligger bak å venter på muligheten.

Solli – Ringerike
«Vinn eller forsvinn!» Det er et hardt uttrykk, men en realitet i denne kampen. Begge lag har 8 poeng, sammen med Brage BK. 2 av dem rykker ned etter denne dagen.

Solør – Brage
Solør BK kan kapre bronsemedaljene her. Brage må ha seier.

Trondheim – Fyllingen
Trønderne har spikret sølvet for i år. Fyllingen BK kan krype opp på 3.plass med seier.

1. divisjon herrer

Seriemesterne Cross BK avslutter sesongen med besøk av Askøy BK. Den siste opprykkplassen er enda åpen og Askøyværingene er et av tre lag som kan ta den.

Sofiemyr BK er et av de andre lagene som kjemper om opprykk. De skal besøke Fredrikstad BK – som kjemper mot nedrykk.
Arctic Strike BK er det siste laget som er med i opprykkskampen. De får besøk av Gjøvik BK som ikke har mulighet til å komme seg over nedrykkstreken.

Totalt 4 lag kjemper mot nedrykk, blant annet Drammen Tigers BK og Brage BK som møtes på søndag.
Det siste laget er Trondheim BK 2 (og nevnte Fredrikstad). De møter Solør BK 2 og solungene har medaljer å spille om.

En spesiell tabellsituasjon:
Plass 2-5 kjemper om opprykk og/eller medaljer. Plass 6-9 kjemper mot nedrykk.

1. divisjon damer

Glåmdal BK og Larvik BK fikk opprykksplassene til Macronligaen. Ringerike BK er dessverre akterutseilt. Gull-, sølv- og bronse-plass er spikret. De 3 kampene som spilles i denne divisjonen handler vel mest om heder og ære.