Oppsummering serierunde 10

Frogner BK er nok en gang seriemestere!

Macronligaen herrer

Solli – Rana 9-3
Ingen overraskelse egentlig. Solli BK gjør jobben på hjemmebane og gjør jobben for Rana BK enda vanskeligere for resten av sesongen.

Solli – Larvik 9-3
Solli BK legger seg på bronseplass etter denne seieren. Larvik BK plukker 3 banepoeng som kan vise seg å være alfa & omega i nedrykkskampen!

Ringerike – Rana 12-0
Rent bord for Ringerike BK. Rana BK har nå 3 poeng opp til trygg grunn, med 2 kamper igjen. Det vil trolig bli spenning til siste slutt.

Larvik – Rana 9-3
Årets viktigste seier hittil for hjemmelaget. De gikk nå forbi Munken BK og er på trygg grunn med 5 banepoeng som skiller.

Briskebyen – Ringerike 4-8
Ringerike BK legger seg hakk i hæl på Solli BK på bronseplass. Storspill av bortelaget og spesielt i den siste serien der de banker til med 1497 (249,5 i snitt) og Mads Sanbækken med 300! Det må kanskje ha vært et av de høyeste bortekampene på mange år?

Mascot – Munken 11-0
Enveiskjøring i Bergen med over 500 poengs forskjell på 3 serier. Munkene er på tynn is og kan være et av lagene som rykker ned. De har 3 tøffe kamper igjen!

Solør – Glåmdal 11-1
Gulljakta har for lengst startet i skogen og Glåmdal BK ble nok et bytte. Bortelaget spilte 144 over par, men det var ikke i nærheten av hjemmelaget som fikk +479.

Solør – Ringerike 8-4
Sterk hjemmeseier og Solør BK er nå 4 poeng foran TBK med 1 kamp mer spilt. Ringerike BK er fortsatt bare 2 poeng bak sølvmedalje.

Macronligaen damer

Solli – Fyllingen 9-3
Jevnt etter 2 serier, men så våkner den gamle storheten. De har planer om å bli. For bortelaget sin del ble det en tøff start på en lang seriehelg.

Solør – Trondheim 5-7
TBK sikret seg minst sølv etter denne seieren. Det kan gå begge veier for Solør BK i sluttfasen. 2 poeng til bronsemedalje – 2 poeng til nedrykk!

Frogner – Fyllingen 9-2
6-0 etter 2 serier og kampen er i realiteten avgjort. Den 3. serien tok Fyllingen BK med seg 2 banepoeng i en tett serie. Frogner BK et 2 poeng nærmere gullet!

Solli – Frogner 2-10 (utsattkamp fra runde 8)
Overbevisende av «bortelaget» som avgjør kampen tidlig. Lukta av gull ligger i veggene på Veitvet.

Brage – Solli 4-8
Sollitoget ruller. En av de viktigste kampene hittil i sesongen for de gulkledde og avgjør kampen etter 3 serier.

Ringerike – Trondheim 8-4
Og der var det så å si avgjort hvem som blir seriemestere. Ringerike BK banker TBK og fyker opp på tabellen og trygg grunn. 8-4 gir ingen pekepinn på spenningen i kampen der det hele ble avgjort i en utrolig jevn sisteserie. Gå inn å se selv.

Brage – Frogner 1-10
Og det var spikeren i kista! Frogner BK er seriemestere i sesongen 2017-18 og for 2. året på rad! Selv om de traff på noe turbulens denne sesongen så var det mer enn nok til å avgjøre 2 serierunder før slutt.

Arctic Strike – Fyllingen 10-2
Arctic bakker ikke ut når sollyset er tilbake i byen og har gitt seg et svært godt utgangspunkt for å unngå nedrykk. Fyllingen BK har i helga vært nesten over hele Norge og må se at 7 av 36 banepoeng ble med dem hjem igjen.

 

1. divisjon herrer

Cross BK rykker opp til Macronligaen, og er ganske trolig seriemestere. Bare Solør BK 2 kan ta fra de gullmedaljene, men det er svært mye som må skje for at det skjer.

Sofiemyr BK og Arctic Strike BK er de to som kjemper om den siste plassen. De har likt antall poeng og banepoeng, men Sofiemyr BK har 1 kamp mindre spilt.

Trondheim BK 2 banket Fredrikstad BK hjemme i Trøndelag, men de er fortsatt sist på tabellen. De avslutter sesongen med 3 hjemmekamper. Gjøvik BK avslutter med 2 bortekamper og Brage BK med en av hver.

1. divisjon damer

Det snør på Malta i sommer om ikke Glåmdal BK spiller Macronligaen neste sesong. Det er så mye som skal til for at det ikke skjer. Larvik BK har sjansen til å slå følge, men gikk på et sviende nederlag hjemme mot Trondheim BK 2.