Serierunde 8 står for døren

Det kommer kamper og mesterskap tettere enn snøvær på østlandet, og nå er det klart for den åttende serierunden. 

Macronligaen herrer

Briskebyen – Mascot
Jevnt mellom disse to lagene så langt i sesongen, Mascot BK har en kamp til gode på gutta fra Hamar. Begge lag ligger i trygg avstand fra nedrykk og det er ikke lange veien opp før de kan snuse på noe edelt metall.

Solør – Larvik
«Solungene» sanket medaljer i NM for juniorer sist helg og står klare for å sanke ligapoeng denne helga. Larvik BK fikk en seier forrige serierunde mot Munken BK og fikk igjen litt kontakt med lagene ovenfor. Hver kamp er viktig for bortelaget nå!

Briskebyen – Larvik
Fra Flisa til Hamar. Larvik BK sin siste kamp er mot Briskebyen BK. De møttes her sist gang for nesten 1 år siden, da vant hjemmelaget 8-4 i en sesong begge lag rykket opp fra 1. divisjon.

Solør – Mascot
De hadde en tøff opplevelse her i fjor Mascot BK, med 10-2 tap. Samme siffer som de slo hjemmelaget med i desember i Bergen. Her lukter det storseier – til et av lagene!

Glåmdal – Mascot
Søndag og siste kamp for bergenserne denne serierunden. Glåmdal BK har ikke helt greid å ta opp bedriften fra forrige sesong, så det er muligheter for sanking av bortepoeng for Mascot BK.

Rana – Trondheim
Rana BK. Seige har vært tidligere superlativer. Harde å slåss mot når det er muligheter for poeng er den oppdaterte beskrivelsen. De har tapt en del slag, men viser seg sterke når det kommer gode lag til byen (bystatus siden 1997!!). TBK kommer for å revansjere det knepne tapet her sist sesong.

Glåmdal – Solli
Solli BK har funnet igjen litt av formen vi har vært vant til å se og har vært friske på bortebane denne sesongen.

Macronligaen damer

Arctic Strike – Trondheim
TBK kommer for å klamre seg til Frognerjentene som leder med 7 poeng (TBK 2 kamper mindre spilt). Hjemmelaget ligger likt med Ringerike BK og Solli BK helt nederst på tabellen. Her er det viktige poeng for begge lag å spille for.

Fyllingen – Ringerike
Et normalt sterkt hjemmelag får finfint besøk fra Hønefoss. Fortsatt kamper igjen, men det ser ut til at Fyllingen BK er sikret plass i divisjonen neste sesong. Ringerike BK har trøblet litt mer, men med poeng her kan alt se mye lysere ut!

Arctic Strike – Solør
Solør BK har så smått overrasket i sin første sesong i Macronligaen. Hjemmelaget består av rutinerte damer som vet å spille seg ut av nedrykkstreken.

Fyllingen – Brage
Brage BK er bare poenget over de 3 lagene som kjemper under. Det kan bli en spennende serierunde og avslutning av sesongen.

1. divisjon herrer

Cross BK reiser på langtur og skal møte en av opprykksrivalene i denne sesongen, Arctic Strike BK! Arctic får også besøk av Trondheim BK 2 og Askøy BK.

Sofiemyr som også er oppe å sniffer på en opprykksplass reiser først til Drammen for å møte nedrykkstruede Brage BK, før de får besøk av den bråkete naboen Drammen Tigers BK senere på dagen.

Fredrikstad BK får først besøk av Gjøvik BK på lørdag før de giver seg på veien i retning Drammen på søndag.

1. divisjon damer

3 kamper i 1. divisjon for damer denne helga.
Dora BK tar med seg bowlingkulene til «Winter Wonderland» denne helga. De møter først Larvik BK, før de på søndag skal opp mot Ringerike BK 2 og Sølvkula BK før hjemreisen.