Oppsummering av serierunde 8

Macronligaen herrer

Briskebyen – Mascot 8-4
Hjemmelaget var aldri truet av bergenserne og vant 3-1 og 3-1 de to første seriene. Det kunne blitt litt spennende i den siste serien, men det ble med 2-2 og seier til Briskebyen BK.

Solør – Larvik 10-2
Avgjort på 2 serier. Flisa er et trivelig sted, men som oftest drar man derfra slukøret. Larvik BK rasker med seg 2 banepoeng, noe som kan bli avgjørende i kampen om overlevelse i divisjonen.

Briskebyen – Larvik 9-3
En god sisteserie berger Larvik BK fra et stort tap på Hamar. De er fortsatt på sisteplass etter denne serierunden.

Solør – Mascot 9-3
En sjelden 296 serie ble spilt av Jonas Dammen i denne kampen. Hjemmelaget valset over Mascot BK de to første seriene og gjorde som Jonas; slakket av litt på slutten. Mascot vinner den serien og får med seg 3 banepoeng.

Glåmdal – Mascot 6-6
2 gode serier i åpning av Mascot BK som ryster hjemmelaget. Glåmdal BK samler seg å sikrer seg uavgjort med 4-0 i den siste serien.

Rana – Trondheim 5-7
Tett kamp som Trondheim BK drar i land til slutt. Trivia: Åse Jacobsen debuterer på lag med gutta i den øverste divisjonen.

Glåmdal – Solli 9-3
Solli BK klamrer seg til 2 banepoeng i den første serien, men fra derfra kontrollerer Glåmdal BK kampen ut. Hjemmelaget fikk en viktig luke fra de 3 lagene under som kjemper for å holde seg i divisjonen.

Macronligaen damer

Arctic Strike – Trondheim
TBK drar i land seieren i Tromsø. De får de rette marginene på 2 banepar i kampen og vinner knepent 7-5.

Fyllingen – Ringerike 9-3
Stålkontroll av hjemmelaget som spikrer seieren tidlig. En jevn serie kan avgjøres på minimalt med banepoeng, så de 3 Ringerike BK fikk til slutt vil bli viktige.

Arctic Strike – Solør 10-2
Med ekstra selvtillit etter NM gull og templass hjalp det ikke Solør BK mye at Andrea Kvernhusløkken storspilte. Hjemmelaget får en svært viktig seier og 2 poengs luke ned til den røde streken.

Fyllingen – Brage 4-8
Seier det lukter krutt av for bortelaget. Det stod 5-6 før siste serie, men Brage BK gjorde kort prosess og vant 3-0.

 

1. divisjon herrer

7 hjemmeseire og 2 uavgjort er fasit i 1. div herrer.

Arctic Strike BK tok over stafettpinnen som serieleder etter helga. Cross BK og Trondheim BK 2 kunne ikke stå i mot gutta fra nord, mens i kampen mot Askøy BK delte de poengene mellom seg,

Brage BK fikk 3 poeng på sine 2 kamper i helga og fikk tilbake litt håp om å klare å komme seg over nedrykkstreken.

Divisjonen er jevn og det er ikke mye som skiller mellom medalje og nedrykk!

1. divisjon damer

Dora BK var på raid i Larvik og Hønefoss. De vant begge kampene mot Larvik BK og Ringerike BK 2 8-4. Den siste kampen mot Sølvkula BK gikk kampen frem og tilbake raskere enn man kunne få med seg. Hjemmelaget sikrer seg seieren i den siste serien med 2 pinner.