Høy cut og tett i toppen

Oppsummering etter innledende spill:
Det har vært høy score i alle innledende puljer. Prikkfritt arrangement sålangt. Puljene har startet presis og blitt gjennomført med stil. Så langt har vi vært vitne til 3 stk 300 serier, og vi ser ikke bort fra at det kan komme enda flere før mesterskapet er over.

Damer A: Jevnt i toppen mellom Mette Hansen fra Fredrikstad, og Liv Marie Jakobsen fra Cross. Tett mellom plassene under.  Lene Lillelien tok den siste plassen i denne klassen med kun 1 pinnes margin.
I double så tok Roshild Jensen og Mariann Kleiven fra Arctic Strike gull, og Mette Hansen og Christin Andersen Løfman fra Fredrikstad tok sølv.

Damer B: Her leder Tove Walstad Fosseide fra Trondheim BK oppskriftsmessig, men med kun 20 pinner på nr 2, Gerda Vistnes fra Oppdal.
I double vant nevnte Tove i lag med makker Ingrid Olsen, mens Gerda Vistnes og Fredrikke Bøe tok sølv.

Herrer A: Høye summer i denne klassen, meget høy cut og veldig lite som skiller mellom videre spill og tidlig hjemreise. Debutanten Tore Torgersen fra Trondheim BK leder suverent etter innledende er ferdig. Han satte ny norsk rekord med 1587. Økning med 16 pinner fra den gamle på 1571. Siste mann som kvalifiserte seg er Runar Almestrand på 1325.

Det ble også ny norsk rekord i double på Tore Torgersen og Tom Niitti, 3003 mot 2878 som var forrige rekord.

Herrer B: Geyr Nerdrum spilte 1409 tidig i uka, og har beholdt ledelsen gjennom hele mesterskapet. Spennende helt til siste pulje ble ferdig. . Siste mann inn i semifinalen ble Ronald Georgsen på samme pinnefall som Robert Lind. Men Ronald videre på høyeste sisteserie.
I double i klasse B vant Birger Oppegård og Fredrik Hesselberg-Meyer fra Red Crown BK, med Håvard Brandett og Geyr Nerdrum på sølvplass.

Herrer C: Veldig jevnt i toppen her også. Veldig lite som skiller mellom en plass i semifinalen og hjemreise. Rolf Haugan, Gokstad BK ligger er øverst på lista, men kun 3 pinner ned til nr 2, Odd Gunnar Kaspersen fra Bekkelaget BK. Siste mann inn i semifinalen ble Odd Sandberg, med 1246.

I double ble det dobbelt Bekkelaget med seier til Arne Svein Strøm og Ola Bjørtomt, mens sølvet gikk til Anton Olstad og Odd Gunnar Kaspersen.

I morgen starter PP finalen for damene kl.09.00 og herrene starter kl. 11.00.

Skrevet av Terje V. Andresen
Foto: Janne Monsen