Siste serierunde i 2017

Hvem feirer jul på toppen av tabellen? Frogner sitt damelag i Macronligaen er sikret å gå inn i 2018 med ledelse. Så får vi se hva som skjer i Macronligaen herrer og 1. divisjon herrer & damer.

Macronligaen herrer

Trondheim – Rana
Ganske trolig vil TBK være serieledere halvveis etter sine 2 kamper i helga. Men det skal spilles! Rana BK er seige å ha med å gjøre, og gir man gutta fra nord litt å bite på så tar de fort hele kaka.

Briskebyen – Glåmdal
De er ikke så veldig nære hverandre geografisk sett, men det finnes en viss rivalisering mellom disse to klubbene. En utrolig jevn serie har sørget for at 1 av lagene kan etter helga være markert i rødt, så her er det litt som står på spill.

Larvik – Ringerike
Dessverre for Larvik BK så er de nederst på tabellen, også etter denne kampen. For å få kontakt med lagene over er det en svært viktig kamp som står for tur. Bedre blir det kanskje ikke av at Ringerike BK har fått tilbake 2 av sine beste spillere, som har vært i USA. Kanskje jetlag kan bli avgjørende?

Mascot – Solør
Solungtoget har satt snuten i retning Bergen. De ligger likt med TBK på tabelltopp med litt bedre banepoeng. Mascot BK har ikke tapt på hjemmebane enda denne sesongen, men det er 3 måneder siden siste hjemmekamp.

Munken – Rana
Munkene har ikke akkurat kommet ut av startblokkene og er i en tøff motvind. De har i midlertidig ikke hatt problemer med Rana BK før, men det er 12 banepoeng i en kamp. Her kan mye skje.

Munken – Ringerike
Ringerike BK har hatt problemer på Dora, men de tidligere møtene har vært spilt på US Open (helt flat profil). I år går de for sin trygge kortolje og har fått sin høyeste rangerte spiller tilbake fra Amerika.

Trondheim – Ringerike
En kamp med mange gode spillerprofiler. 1 hjemmeseier og 1 uavgjort står mellom disse klubbene i Trondheim. Det ble uavgjort i 2015/16 sesongen og en knepen hjemmeseier i fjor. TBK kan få det tøft!

Macronligaen damer

Brage – Solør
Solør BK er kommet for å bli i Macronligaen. Brage BK er bare poenget bak solungene, men med 1 kamp mindre spilt.

Ringerike – Solli
Fortsatt er jentene fra Ringerike BK sist på tabellen, men en god hjemmehelg her kan snu på flisa. Solli BK har hatt en fryktelig sesongåpning. De har allerede i sesongen her gått på like mange tap som de har gjort de 2 siste sesongene til sammen.

Ringerike – Solør
Interessant oppgjør. Begge lag feide all motstand til side i 1. divisjon sist sesong og nå skal de møtes. De møttes 3 ganger sist sesong (trippel serie) og Ringerike BK vant 2 kamper mens Solør BK vant 1.

Fyllingen – Trondheim
Jevnt mellom disse to klubbene. Bare banepoeng skiller. Trondheim BK jakter Frogner som er på tabelltopp og må ha poeng her for å fortsatt ha kontakt. Fyllingen BC har vært fryktløse på hjemmebane og er klare for kamp.

1. divisjon herrer

Arctic Strike BK tok tidlig juleferie og med er det bare Cross BK og Askøy BK som kan møte 2018 på topp.
Trondheim BK 2 skal på 3 bortekamper på Flisa, Gjøvik og i Oslo. Viktige kamper for trønderne om de skal komme seg opp fra nedrykkstreken.
Brage BK får besøk av naboen Drammen Tigers BK i kveld (torsdag). Mye prestisje i denne kampen og spesielt for Brage BK som ønsker å komme seg litt opp fra bunnen.

1. divisjon damer

Lokalderby i Trondheim da TBK 2 får besøk av Dora BK. Hjemmelaget er serieledere (men kan ikke rykke opp) og har like mange poeng som Glåmdal BK. Elverum BK reiser til Kongsvinger for å møte Glåmdal BK og jentene fra Sølvkula tar bilen fatt for å møte Larvik BK.