• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  5-mann Lag gjenstår i VM = siste sjanse

5-mann Lag gjenstår i VM = siste sjanse

Dessverre gikk heller ikke Trios-konkurransen som Norge hadde håpet. Vårt best plasserte lag etter første tre serier spilte noe lavere siste tre serier: 1.759 og endte til slutt på 25. plass med 3.560 poeng, cirka 200 pinner fra finaleplass. Finland greide på nytt å komme til finalen, som de gjorde også i Double. De tre andre finalelagene i Trios kommer fra Japan, Hong Kong og Taiwan.

Det er dessverre ikke mottatt noe «on site»-tekst fra referent Erik Garder denne gang  –  derfor noen generelle betraktninger fra undertegnede, sett fra hjemmebane…

Mesterskapet har så langt vært skuffende for de norske fargene, men konkurransen er tøff  –  ingen tvil om det. Det er langt på vei naturlig å sammenligne seg med de andre nordiske landene. Danmark har gjort det bra  –  spesielt på damesiden, med en medalje og tre spillere godt plassert i All Event, inkl en 3. plass. De danske drenge har en spiller i Topp 8 All Event, og har dessuten vært nær finaleplass i flere øvelser. De svenske damene har ikke fått til noen ting, noe som åpenbart er en stor skuffelse. De svenske herrene har også underlevert, ikke minst Jonas Svensson og Martin Larsen, men Pontus Andersson kjemper tross alt om medalje i All Event. Finland imponerer på herresiden: to medaljer så langt: Double og Trios, dessuten innehar Finland 3. plass i All Event Herrer før lagkonkurransen.

Norge har vel egentlig ikke vært i nærheten av finaleplasser så langt, og Tore Torgersen innehar 35. plass i All Event, beste nordmann.

Nå venter den gjeve lagkonkurransen, her er den norske muligheten til å snu kjerringa  –  som den norske skiløperen så treffende uttrykte det..

Erik Garder vil helt sikkert sende rapporter fra de siste forberedelser og selve konkurransen. Mesteparten av dekningen vil trolig legges ut via Facebook, som følge av at konkurransen finner sted fredag kveld/natt og lørdag kveld/natt.

Men de interesserte vil uansett sikkert følge livescore, streaming og resultservice via arrangørens nettside:

www.2017wc.worldbowling.org/results/

NBF ønsker det norske herrelaget lykke til  –  stå på!