• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Statusrapport før alvoret starter i årets World Cup

Statusrapport før alvoret starter i årets World Cup

Av Per Iversen / 2017-11-06

Årets World cup startet med offisiell trening søndag. På kvelden var det offisiell åpning av de 53. World Cup som nå blir spilt i Hermosillo, Mexico for 3. gang.

Første gang var i 1994 da Tore Torgersen vant. Neste gang var i 2008 hvor Ann-Louise Haugen Andersen og Mads Sandbækken spilte. Nå i 2017 er våre representanter Åse Jacobsen og Tor Inge Jansen. Begge har trent, og på mesterskapsprofilen så det bra ut.

Bowlinghallen var full fra tidlig på formiddagen til sent på ettermiddagen. Begge spillere føler seg bra etter en reise på nesten 28 timer, hvor laget mistet flyet i Mexico til Hermosillo og fikk nesten 4 timers ekstra venting.

I programmet står det at det vil delta 58 damer og 74 herrer. Det vil trolig bli færre da arrangøren har fått melding om at enkelte spillere ikke vil dukke opp.

Det har uansett ankommet dyktige spillere i begge klasser, inkludert utøvere som har vunnet før og dessuten oppnådd mange topplasseringer. På damesiden kan nevnes Aumi Guerro fra Dominikanske Republikk som har vunnet 2 ganger før. Tittelforsvarer Jenny Wegner, Sverige er på plass samt Rocio Restrepo, Colombia, Sanna Pasanen, Finland, Vanessa Timter, Tyskland, Siti Safiyfah, Malaysia, Ghislaine Stigter-Van der Tol, Nederland og Erin McCarthy, USA for å nevne de sterkeste. Åse kommer følgelig i godt selskap kommende uke!

I herreklassen finnes også flere storspillere. Ikke ukjente James Gruffman fra Sverige, 2. plass i årets Norwegian Open, er her. Det samme er amerikaneren Jakob Butturff som ble nummer 2 i US Open for en uke siden. I tillegg kan nevnes Wu Siu Hong, Hong Kong, Mats Maggi, Belgia, Ray Teece, England, Niko Oksanen, Finland, Barry Foley, Irland, Ildemaro Ruiz jr, Venezuela, Ahmad Fishal, Malaysia og Oliver Morig, Tyskland. Tor Inge behøver altså heller ikke å klage på konkurransen  –  dette blir en flott utfordring!

For at det skal kun være 2 starter hver dag, er herrestarten satt opp med 5 timer. Dette fordi det vil være 5 spillere på flere banepar. Tidligere har det kun vært 3. Dette betyr selvsagt lange dager på hallen med damestart på 4 timer og herrestart på 5 timer. I tillegg 1 time banepreparering mellom startene.

Neste lørdag er det klart hvem som kan kåres til årets vinnere.  Link til live-score gjengis nedenfor. Vi ønsker selvsagt de norske spillerne lykke til!

https://www.qubicaamf.com/qubicaamf-bowling-world-cup