Oppsummering 4. serierunde

Macronligaen herrer

Larvik – Briskebyen 3-9
Viktig seier for Briskebyen BK som vinner hver serie med 3-1. Larvikgutta er nå sist på tabellen og det begynner å bli travelt om å få inn viktige poeng.

Solli – Solør 6-6
Poeng på hjemmebane ble det, men slik seriene gikk så ser uavgjort ut som et veldig rettferdig resultat. Solør BK er nå serieledere!

Ringerike – Briskebyen 5-7
2 på rad for Briskebyen BK! Gutta fra Hamar hadde 6 banepoeng etter 2 serier og sikrer seg sitt syvende i den siste serien.

Larvik – Glåmdal 4-8
Glåmdølingene slår til med en seier på morgenkvisten i Larvik. De har god kontroll igjennom hele kampen og får med seg 2 poeng i bagasjerommet på tur til neste kamp.

Trondheim – Mascot 10-2
Mascot BK ble ikke levnet noen sjanser og TBK vant kampen. Differansen på totalsummen ble til slutt på hele 605 poeng.

Ringerike – Glåmdal 7-5
Ringerike BK gikk på et hjemmetap dagen før og Glåmdal BK kom på besøk etter å ta vunnet sin kamp tidligere på dagen.
Rett før kampstart så ville nok oddsen vært lav på borteseier, men Ringerike BK ville det annerledes. Det står 5-3 til Glåmdal BK før siste serie, men hjemmelaget slår hardt tilbake i siste serien og vinner kampen.
PS! Ble skrevet i forhåndsomtalen at Ringerike BK kan stille sitt sterkeste lag. Det stemte trolig ikke da både Glenn Morten Pedersen og Øyvin Kulseng reiste til USA på lørdag morgen.

Munken – Mascot 7-5
Viktig seier for Munken BK i møtet mot bergenserne. Ikke helt overbevisende og man ser tydelig på resultatlista at kampen kunne gått den andre veien også.

Macronligaen damer

Fyllingen – Solli 6-5
Som i år som i fjor, denne kampen ble jevn. Hjemmelaget drar inn seieren til slutt og Solli BK har fått en tøff start på årets sesong.

Arctic Strike – Ringerike 2-10
Hjemmelaget åpner med å vinne den første serien 2-1, men det ble også alle banepoengene de fikk med seg. Ringerike BK tar en sterk seier i Tromsø og får sine første Macronligapoeng!

Fyllingen – Frogner 6-6
Vinnerrekka til Frogner BK måtte en gang ta slutt og det sørget Fyllingen BK for. Hjemmelaget hever seg med nesten 300 poeng mer i denne kampen enn mot Solli BK og kampen ender uavgjort. Fyllingen leder nå serien!

Arctic Strike – Brage
Sværtsvært viktig seier for Arctic som fikk sine første poeng for sesongen og har litt kontakt med lagene som ligger foran på tabellen.

1. divisjon herrer

9 kamper i helga og 8 av dem ble hjemmeseire.

Cross BK er på tabelltopp etter å ha slått tabelltoer Arctic Strike BK og Sofiemyr BK. Ungdommene (med noen eldre ungdommer) rykket opp fra 2. divisjon i fjor og har satt kursen mot medaljeplass. Kanskje er de å finne i Macronligaen til neste sesong?

Martin Olsen er tilbake til Arctic Strike BK, klubben han var i fra 2002-2005, da han tok steget fra å være en god og lovende utøver til å bli teamspiller. Etter kampen i Stavanger mot Cross BK reiste de til til den andre enden av landet og vant kampen mot Gjøvik BK. Mot Solør 2 (som stilte med 4 juniorer) ble det et solid tap på 10-2. Arctic Strike BK står nå på 2. plass med 8 poeng og har en liten luke ned til de andre lagene.

I den andre enden av tabellen tok Brage BK sin første serier etter å ha åpnet med 5 strake tap. Viktige poeng for laget som rykket ned fra Macronligaen i fjor. Trondheim BK 2 er laget som ligger nest sist. De gikk på 3 tap mot Fredrikstad BK, Drammen Tigers BK og da Brage BK.

1. divisjon damer

Glåmdal BK vant komfortabelt borte mot Sølvkula 10-2, men mot Larvik fikk de det tøffere. Larvikjentene vinner den siste kampen 3-0 og vinner til slutt kampen med 7-5.

Dagen før reiste Elverum til de samme destinasjonene som Glåmdal BK. Sølvkula BK ble litt for steke for Elverumsingene som tapte 7-5. Kampen mot Larvik BK er blitt utsatt.