Ingen god norsk start i årets VM

Første VM-øvelse, single, ble dessverre ingen stor dag for de norske herrene. Det var imidlertid ikke bare Norge som hadde problemer med å få strike denne dagen. Beste spiller fra USA ble nummer 8. Verdensstjernene Osku Palermaa, Jason Belmonte og Jesper Svensson klarte ikke pari, og kom langt ned på resultatlisten.

Tore Torgersen ble vår beste med 1210 på en 57. plass. Han forsøkte og forsøkte, men fikk aldri flyt i spillet. Det var mange med Norge som ikke kjente seg igjen etter spillet på den offisielle treningen.

Fredrik Tjernes, som spilte i den første starten i formiddag, spilte 1190. Han startet veldig bra med 231 og 239, men så kom det to svake serier før han igjen var tilbake. Glenn Morten Pedersen oppnådde 1173 etter å ha startet litt svakt. Han spilte bra på de tre siste seriene. Ellers så slet Øyvin Kulseng, Svein Åke Ek og Jens Mathiesen med å komme i gang. De spilte henholdsvis 1087, 1067 og 1062.

Nå er det ny dag på mandag hvor double skal spilles, og hvor det sikkert vil komme bedre resultater fra de norske spillerne. Mandag kl 09.00 lokal tid (kl 18.00 norsk tid) gjennomføres finaler i single, og deretter spilles første start i double for herrer hvor både Tore/Glenn Morten og Fredrik/Jens spiller. I start nummer to skrider Øyvin/Svein Åke til verket.

Best i dag i kvalifiseringen ble Xander van Mazijk, Nederland med 1373 foran Israel Hernandez, Puerto Rico 1361. Så ble spinneren fra Chinese Taipei, Wu Hao-Ming, nummer 3 med 1337. Han startet for øvrig dagen med mesterskapets første 300 serie. Siste finaleplass tok tyske Tobias Börding med 1319. Det resultatet spilte også Thomas Larsen, Danmark, men i ett kast «roll off» vant tyskeren 10 mot 9.

I dameklassen er det Hong Haeni, Korea som ble best med 1330. På 2. plass kom Futaba Imai, Japan med 1322. Det ble delt 3. plass mellom Mai Ginge Jensen, Danmark og Chan Shuk Han, Hong Kong med 1312. Her ble det også ett kast «roll off» for å fastsette 3. og 4. plass. Det ble da Hong Kong på 3. plass og Mai på 4. plass. Damene spiler double på tirsdag.

www.2017wc.worldbowling.org/