Ny ligarunde til helga

Den 3. ligarunden spilles denne uka. Samtlige lag i de 2 øverste divisjonene har lagt kampene sine til helga.

5 uker ser det gått siden siste serierunde og det er på tide å ta frem lagfølelsen igjen. Totalt 105 kamper spilles i alle divisjonene, der 1 kamp er walk-over i 3.divisjon da et lag har trukket seg.

Macronligaen herrer

Rana – Larvik
Rana BK har enda ikke vunnet på hjemmebane og får besøk av Larvik BK som ikke har tatt poeng på bortebane. Begge lagene kjemper om viktige poeng.

Briskebyen – Munken
Munkene har vi ikke helt blitt kloke på de siste sesongene. De vil savne Åke Ek som er i Wien å spiller ECC. Bare banepoeng skiller lagene etter 3 kamper og det ser ut til at Briskebyen BK har byttet til profilen som ble brukt i Norwegian Open.

Glåmdal – Trondheim
Første som slår oss her er at hjemmelaget legger en ny profil til denne seriehelga. Vi får se etter helga om taktikken fungerer som ønsket. Trondheim BK er et sterkt lag som garantert stiller med alle mann til pumpene.

Solli – Ringerike
Solli BK så gode ut i den første serierunden, men gikk på et tap sist kamp på hjemmebane mot Mascot BK. Ringerike BK er også litt opp og ned, med tap hjemme og seier borte.

Glåmdal – Munken
Sist gang disse to lagene møttes vant Glåmdal BK 8-4. Vi må tilbake til 2014/15 sesongen sist gang Munken BK tok poeng i Kongsvinger.

Solør – Trondheim
2 medaljejagende lag møtes til dyst på Flisa. Begge lagene har startet sesongen bra og det ligger an til et fantastisk oppgjør.

Larvik – Solli
Larvik BK har kommet seg hjem etter å ha spilt kamp i Mo i Rana. Klokken 09:00 starter kampen der de gulkledde fra Oslo er motstander.

Rana – Mascot
Byen er Bergen og laget er Mascot. De har tatt turen til Mo for å møte ungdommene i Rana BK. Fjordårets kamp mellom disse lagene endte i en tett 6-5 seier til bortelaget.

Briskebyen – Trondheim
Siste kamp for begge lag i helga. Briskebyen BK trenger poengene sårt, det samme gjør TBK om de skal legge seg i tet.

Solør – Munken
Flisa får besøk av trønderbarter for andre dag på rad når Munken BK kommer på besøk. Et sterkt lag fra Solør BK som jakter edelt metall og revansjesugne motstandere er gode ingresser til en flott kamp.

Macronligaen damer

Solør – Fyllingen
Stor helg for Fyllingen BK som skal spille i 75% av kampene i Macronligaen for damene denne runden. De åpner på Flisa mot Solør BK som åpnet sesongen med å vinne her. Fyllingen BK står med 1 seier fra første serierunde.

Solør – Frogner
Frognerjentene har ikke tapt en kamp siden mars i fjor og er favoritter på Flisa. Men man skal aldri undervurdere en «solung».

Brage – Fyllingen
Kamp nummer 4 for Brage BK i denne sesongen. De står med 2 tap og 1 seier så langt. Fjordårets kamp vant de 7-5 mot Fyllingen BK.

Ringerike – Fyllingen
Tøff åpning for Ringerike som står med 0 poeng etter 2 kamper på bortebane. Nå er de på hjemmebane og skal prøve å ta poeng fra Fyllingen som spiller sin tredje kamp for helga.

1. divisjon herrer

Serieleder Gjøvik BK skal sammen med Solør BK 2 til vestlandet i helga, der de skal møte Cross BK fra Stavanger og Askøy BK. Askøy BK sesongåpnet med tap i sin hjemmehall, men får i helga 2 muligheter på å komme seg tilbake til kjent vinnerspor.

Sofiemyr BK får besøk av laget fra plankebyen. Fredrikstad BK var bare 4 poeng unna opprykk til Macronligaen i forrige sesong, og skal de komme nærmere denne sesongen trenger de poeng på bortebane.

Lengst nord i helga reiser de 2 drammensklubbene Brage BK og Drammen Tigers BK. Arctic Strike BK som holder hus i Tromsø byr opp til 2 spennende kamper, da det historisk sett er få poeng som skiller mellom opp- og nedrykk i 1. divisjon.

1. divisjon damer

Larvik og Ringerike BK 2 drar til solfylte Trondheim for å møte Dora BK og Trondheim BK 2. Larvik BK er ubeseiret enn så lenge og man skal ikke se bort fra at de kan lukte på et opprykk om de får med seg gode resultater her.
Både Dora BK og Ringerike BK 2 har til gode å plukke med seg poeng.