Første serierunde i 1. divisjon

1. Divisjon herrer består av 10 lag som kjemper om de 2 øverste plassene som gir opprykk til Macronligaen, og for å unngå de 3 siste plassene som gir nedrykk.
Damene har 7 lag i divisjonen denne sesongen. 2 som kjemper om opprykk og 1 lag blir degradert til 2. divisjon etter sesongen.
Askøy – Arctic Strike
Askøy BK hadde et lite favorittstempel i fjor, men etter en høydramatisk avslutning på sesongen tapte de opprykket i innspurten.
I fjor tok Askøy Bk serieren over gutta fra Nordens Paris, i år tok de revansje! Bortelagets Dag-Jostein Arild ble bestemann med 593.
Arctic Strike BK vant 8-4.

Trondheim 2 – Cross
2 kruttsterke lag med Åse, Georg og Thomas som nåværende landslagsspillere og Tove, Per Einar, Patrik og Sindre som tidligere landslagsspillere.
Cross Bk fikk problemer mot TBK som tok sølv i forrige sesong. John Skogmo ble bestemann med 639.
TBK vant kampen 9-3.

Drammen Tigers – Sofiemyr
Tigerne hadde en trasig sesong i fjor og var såvidt over nedrykkstreken etter siste kast. Mot Sofiemyr BK fikk de en bra start på sesongen. Rune Andersen ble best i kampen med 638.
Drammen Tigers BK vant kampen 9-3.

Gjøvik – Brage
Begge lag er nye i 1. Divisjon denne sesongen. Brage BK som rykket ned fra Macronligaen fikk problemer med Gjøvik BK som viste styrke i den siste avgjørende serien for å ta alle poengene. Best i kampen ble Hans Erik Menkerud med 647.
Gjøvik BK vant kampen 8-4.

Solør 2 – Fredrikstad
Solungene sitt andrelag har akkurat kommet seg opp fra 2. divisjon og får sitt første besøk av gutta fra plankebyen. Fredrikstad BK sesongåpner med 0 poeng etter at de så Jørgen Mathiesen spille 300 serie. Jørgen ble også bestemann i kampen med 705.
Solør BK 2 vant kampen 9-3.

Gjøvik – Fredrikstad
I andre kamp på rad blir Hans Erik Menkerud best i kampen, med nøyaktig lik sum som i kampen mot Brage BK. Også som i forrige kamp avgjør Gjøvik BK i siste serie.
Gjøvik BK vant kampen 7-5.

Solør BK 2 – Brage
Brage BK ble ikke levnet noen sjanser mot grådige Solør BK 2 i denne kampen. Nok en gang blir Jørgen Mathiesen bestemann. Han spilte 636 i denne kampen og bidro til en storseier for laget sitt.
Solør BK 2 vant kampen 10-2.

Trondheim BK 2 – Arctic Strike
Trønderne avgjorde kampen etter 2 serier mot gutta fra nord. Per-Einar Walstad best av alle i kampen med 614.
TBK vant kampen 11-1.

Damer

Glåmdal – Dora
Glåmdal BK må spille med et lite favorittstempel i opprykkskampen denne sesongen. De serieåpnet mot nyopprykkede Dora BK fra Trondheim. Ble vanskelig for trønderne helt fra starten og de klarte aldri å komme seg inn i kampen. Best på laget ble smørblide Kristi Rørvik med 743.
Glåmdal BK vant kampen 9-3.

Elverum – Dora
Neste destinasjon for Dora BK ble nede i grotta til Elverum BK. Mesterskapshallen ligger under bakkeplan i et gammelt meieri og gir assosiasjoner til grottevandring fra inngangsdøra og nede til parketten.
Også her, som mot Glåmdal Bk kom trønderjentene aldri inn i kampen. Best av alle ble Mona Lisbeth Galåen Hansen med 679.
Elverum vant kampen 9-3.

Ringerike 2 – Sølvkula
En solid søknad til uttakskomiteen til Ringerike BKs Macronlag ble levert av Tonje Färber. 895 på 4 serier ble uten tvil matchavgjørende og sendte Sølvkula hjem til Kongsberg med tap i bagasjen.
Ringerike 2 vant kampen 8-4.