Masterfinalen er over.

Av Erik Garder / 2005-08-13

To spinnere spilte finalen i årets VM.
Masterfinalen er over, og  her dominerte spinnerne som de til dels har gjort i hele mesterskapet i forhold til hvor mange som deltok. Det var med 14 spinnere i mesterskapet, og 6 av disse spilte altså masterfinalen idag . Til stegfinalen gikk det 3 spillere og her var to spinnere. Endelig ble alt prat rundt gode venstrehendte spillere borte, men da dukket altså spinnerne opp og lagde problemer for de høyrehendte.

Etter å ha spilt 16 serier i masterfinalen idag ledet Yu-Ling Wang (Chinese Taipei) føre Lynda Barnes(USA) med Yang Suiling(China) på tredje. Våre svenske naboer nådde ikke helt opp, men gjorde en meget bra innsats og la beslag på en 8.plass ved Eva Jönsson og 11. plass ved Christel Carlsson.

I første steget knuste spinneren fra China Lynda Barnes fra USA med 233 mot 150. Merkelig å se at en tidligere proffspiller fra USA bli så nervøs for å spille en stegfinale, men alt gikk alså galt for henne.
I sluttfinalen møtte så Yang Suiling den andre spinneren Yu-Ling Wang over to serier. I den første serien vant Yu-Ling lett med 245 mot 190. Så i den andre serien snudde spillet i favør av Suiling som spilte meget godt. Hun fikk tilslutt 256 mot 178 for Yu-Ling. Verdensmester ble da Yang Suiling fra China med 446 mot Yu-Ling Wang Chinese Taipei 423.

Dette har vært et mesterskap som jeg håper og tror de norske spillerne har både lært mye og høstet en del erfaring for senere oppgaver og mesterskap.
Om vi skal svare på om vi er førnøyd, så er svaret enkelt nemlig et stort nei. Hadde dette vært et europamesterskap hadde vår beste spiller blitt nummer 29, og da er flere bra nasjoner fra europa ikke med i dette VM.   Etter et dameprosjekt  som har pågått siden januar 2003 er det vi har fått igjen minimalt. Det kan være flere grunner til det, men viktigste årsak er helt sikkert at det har blitt trent for lite. Ut i verden for å spille internasjonale turneringer må også komme på dagsorden.

Skal vi kunne delta i neste års europamesterskap må det helt klart stilles mye større krav til spillerne.